ГРУДНЕВІ ПОДІЇ

Шановні відвідувачі,

Vikno z prykrasami     Наближається Новий рік. Нарешті за вікнами справжня зимова погода. Місто прикрашено святковою ілюмінацією. У вечорі у вікнах можна побачити різнокольорове сяйво ліхтариків на ялинках. Все це сприяє гарному настрою. Як і події останнього місяця року, що вже практично минув.

     З 1 грудня збільшилися мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Обидва показника мають пряме відношення до нашої роботи, оскільки впливають на розрахунки кредитоспроможності кандидатів при підготовці нових кредитів та визначають розмір разових та/або регулярних комісій, які сплачують позичальники.

     З 10 грудня розмір облікової ставки Національного банку України складає 9% річних. Це приємна новина для наших клієнтів, які отримують часткову компенсацію відсотків по іпотечним кредитам відповідно до постанови КМУ від 04.06.2003р. № 853. Але ж, одночасно, це декілька погіршує умови кредитування за рахунок власних коштів Держмолодьжитла.

     Доречи, розпорядженням КМУ №1657 від 15 грудня збільшено розмір статутного капіталу Держмолодьжитла. Збільшено досить суттєво, на 169,883 млн. грн. Нагадаємо, що протягом останніх років статутний капітал Держмолодьжитла зростав щорічно приблизно на 25 мільйонів гривень. І кожного року ця сума зменшувалась. Єдиним джерелом поповнення були кошти від повернення раніше наданих із держбюджету пільгових молодіжних кредитів. А видатки на цю статтю не передбачалися у головному кошторисі країни з 2014 року. Природно джерело поповнення статутного капіталу поступово міліло. І ось такий потужний поштовх до дії. За підрахунками фахівців центрального офісу, цих коштів повинно вистачити на 212 нових кредитів. Сподіваємось, що відтепер цей напрямок нашої діяльності стане трохи жвавішим.

      17 грудня відбувся черговий відбір переможців серед кандидатів на отримання пільгових кредитів для внутрішньо переміщених осіб за рахунок грантових коштів Німеччини.

       22 грудня, як ми вже повідомляли, Харківська міська рада передбачила в бюджеті Харківської міської територіальної громади на 2022 рік 100 мільйонів видатків на реалізацію житлових програм.

Premiya 29.12.21       Під час цієї ж сесії також було ухвалено рішення щодо присудження низці харків'ян Премії Харківської міської ради 2021 року. Премія присуджується за вагомий внесок у вирішення соціально-економічних питань та розвиток місцевого самоврядування у десяти різних номінаціях.

      А вчора, 29 грудня, У малій залі міської ради лауреатів урочисто привітав Харківський міський голова Ігор ТЕРЕХОВ.

     За інформацією на сайті Харківської міської ради, щорічну премію Харківської міської ради було засновано у 2009 році, і за цей час її присудили 375 лауреатам. У цьому році дипломи лауреатів отримали 29 харків'ян, які багато років присвятили своєї професії, допомоги людям та розвитку Харкова. У тому числі і директор Харківського регіонального управління Олександр ВЕНЗЕЛЬ.

     «Я вважаю, що присудження мені цієї Премії є оцінкою багаторічної злагодженої та плідної праці всієї нашої професійної команди,» - зазначив Олександр ВЕНЗЕЛЬ під час підсумкового збору колективу управління.

     У грудні було укладено 15 нових договорів, майже за усіма напрямками роботи (нагадаємо, що обласну програму надання підтримки на будівництво житла учасникам АТО (ООС) було завершено ще на початку листопаду). Для цього було витрачено 12,34 мільйона гривень з різних джерел. Нажаль частина коштів бюджету Харківської міської громади залишилась невикористаними. Таке трапляється, наприкінці бюджетного року, коли залишки кредитних ресурсів недостатні для надання кредиту черговому кандидату або кандидат відмовляється від укладання договору в останні дні і часу для наступного не залишається…

    На початку січня наступного року окрім купи щорічних звітів, нас очікує укладання договорів з переможцями чергового відбору на пільгові кредити для ВПО, у тому числі і тими, які мешкають у Краматорському районі Донецької області.

   Наполегливо просимо усіх кандидатів, які готуються до укладання договорів, суворо дотримуватися встановленого та узгодженого часу відвідування офісу!

     У державному бюджеті на 2022 рік кошти для надання держпідтримки на будівництво доступного житла та на молодіжне пільгове кредитування не передбачені.

     Наполегливо пропонуємо молоді уважніше ознайомитися з умовами отримання кредитів із Статутного капіталу Держмолодьжитла. Це реально існуюче джерело кредитних ресурсів.

Залишайтесь з нами. Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.