ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ.

    Сьогодні, 7 серпня у Лозівській міський раді, Харківське регіональне відділення Асоціації міст України провело практикум із застосування законодавства на тему «Економічний розвиток,  як базова складова розвитку громад».  Захід проведено в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

      Учасники: голови ОТГ, фахівці профільних департаментів органів місцевого самоврядування Харківського РВ АМУ.

      Міський голова Сергій Зеленський відкрив засідання, привітав учасників та розповів про успіхи міста та становлення об’єднаної територіальної громади (ОТГ).

Детальніше на сайті АМУ

       Лозівська ОТГ є найбільшою в Україні. Громаду було створено у 2018 році з центром у місті обласного значення Лозова, до якого приєдналися 17 сільських і 1 селищна рада. Населення громади складає 3% від населення Харківської області і (станом на 01.01.2019р.) налічує 80106 осіб, у тому числі 62999 – міське населення.

Memorandum AMU        Директор Харківського регіонального управління Олександр Вензель презентував учасникам практикуму досвід та можливості Держмолодьжитла, зміст діючих фінансових механізмів надання бюджетної допомоги населенню у вирішенні житлової проблеми або реалізації пільгового кредитування ОСББ. Не залишилось поза увагою значення будівництва, зокрема житлового будівництва у економічному розвитку громад. На прикладах досвіду Харківського та  інших регіональних управлінь Держмолодьжитла розглядалися можливості співробітництва з метою вирішення конкретних питань об‘єднаних територіальних громад.

       По завершенню практикуму Олександр Вензель та Віктор Мирошник - виконавчий директор Харківського  регіонального відділення Асоціації міст України підписали Меморандум про співпрацю у напрямку розвитку житлових програм на Харківщині.