СТАВКУ НБУ ЗНИЖЕНО

STAVKA UPALA red        Правління Національного банку України ухвалило рішення знизити облікову ставку до 15,5% річних із 25 жовтня 2019 року. Національний банк продовжує цикл пом'якшення монетарної політики, оскільки бачить стійку тенденцію до уповільнення інфляції до цілі 5%.

Це повдомлення сьогодні було розміщено на офіційному сайті НБУ

         Нагадаємо, що облікова ставка НБУ - це ставка, за якою центробанк кредитує комерційні банки. Від її розміру залежить вартість кредитів, які комерційні банки видають позичальникам. У той же час на кредитні ставки значно більше впливають очікуваний рівень інфляції і довіру до центробанку.

        За цією ставкою також молодь може отримати довгостроковий житловий кредит  за рахунок власних коштів Держмолодьжитла.

 

     Тенденція до зниження вартості кредитів спостерігається фахівцями протягом останнього часу. Так нещодавно Інтерент-ресурс Delo.ua повідомив, що істотно подешевшала іпотека, на 1,04 п.п. Середня ставка становить 19,01% річних. На первинному ринку житла мінімальна вартість - 0,99% річних, термін кредитування - до року. Максимальна ставка для нерухомості, що будується - 27,1% до 15 років. Для вторинного ринку мінімальна вартість становить 9,49%, до 2 років (24 місяці). Максимальна ставка - 26% річних, до 20 років.