ВАГА ВЗЯТА! ПІДСУМКИ МИНУЛОГО РОКУ .

Pidsuky 2019 

      Ось і складний 2019 рік вже став історією. У тому числі і історією досягнень нашого управління. Пригадаємо, що наприкінці 2018 року ми пишалися двома сотнями укладених договорів. А у «пекельних перегонах» грудня 2019-го ми і не помітили ані двохсотого, ані двохсот п’ятдесятого договору. За останній місяць було укладено 98 (!) нових договорів – абсолютний рекорд місяця. Використано понад 44 мільйонів гривень. Це більше половини від обсягів роботи за попередні одинадцять місяців минулого року.

      Це трапилося, безумовно, лише через докорінну зміну відношення Уряду країни до державного фінансування житлових програм, точніше до питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО (ООС).  Саме 42,6 мільйони гривень державних бюджетних коштів було опрацьовано нашим управлінням у грудні.

    Таким чином суттєво змінився «баланс» джерел фінансування. Якщо у минулі роки надходження із держбюджету на перевищували 5% від загального обсягу в реалізації житлових програм  на Харківщині, то у 2019-му році ця доля зросла до 34,8 % . У грошовому вигляді це склало 46,1 мільйони гривень. Фінансування програм коштам місцевих бюджетів вже традиційно є найбільшим в країні і у минулому році склало біля 85 млн. грн. Майже 70 мільйонів  гривень витрачено з бюджету міста Харкова та 15 мільйонів гривень з обласного бюджету.

  У 2019 році Харківське регіональне управління працювало за 12 напрямками роботи. Всього було укладено 278 нових договорів на загальну суму 132,23  мільйони гривень.

  І, як завжди, детальніше:

- 3 довгострокових кредити на будівництво житла молодим громадянам надано за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 2,11 мільйона гривень;

- 30 пільгових молодіжних кредитів на будівництво 38 квартир* надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 23,77 мільйона гривень;

- 1 пільговий кредит на будівництво житла педагогічним працівникам на суму 670 тисяч гривень було надано за рахунок державного бюджету;

- 15 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на будівництво 17 квартир* на загальну суму 10,98 мільйона гривень;

- 41 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО (ООС), у т.ч. :

   - 36 – безвідсоткові кредити на будівництво житла, на суму 22,77 мільйона гривень з бюджету міста Харкова;

   - 5 – довгострокові 3%- ні кредити на придбання житла за рахунок держбюджету, на суму 5,0 мільйонів гривень;

-20 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові бюджетні кредити, у т.ч.:

      - 10 – безвідсоткові  кредити на будівництво житла, на суму 6,0 мільйонів гривень з бюджету міста Харкова;

      - 10 – довгострокові 3%- ні кредити на придбання житла за рахунок держбюджету, на суму 10,83 мільйонів гривень;

- 110 сімей отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла, з яких:

      - 87 за рахунок держбюджету (29,61 млн. грн.);

      - 23 за рахунок міста Харкова (6,28 млн. грн.), у тому числі 18 за напрямком 50/50 (витрачено 5,0 млн. грн.) і ще 5 за напрямком 40/60 (на суму 1,28 млн. грн.).

- 58 сімей учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво 62 квартир* за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 14,98 мільйона гривень.

  Попереду новий бюджетний рік, нові виклики, нові напрямки роботи... До нових зустрічей.

___________

* Умови кредитування чи надання держпідтримки на будівництво (придбання) житла дозволяють учасникам отримати дві квартири у разі відсутності однієї великої.

 

Ми працюємо для вас. Стежте за новинами та оголошеннями.