ВІТАННЯ ТА ПІДСУМКИ 5 МІСЯЦІВ.

Шановні відвідувачі!

Triycya

 

     Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу і душевне тепло всім, хто поряд. Віриться, що у цей день світ стає кращим, доброзичливішим і світлішим.

     Свято Трійці є торжеством віри в Бога, духовності та моральності, надає нам сили жити, бути впевненим, що правда та любов завжди перемагають, що віра творить чудеса.

      Нехай Боже благословення буде запорукою процвітання й добробуту кожної родини!

     З повагою, 

Олександр ВЕНЗЕЛЬ (директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла)

 

      А тепер, хочу розповісти про те, що вдалося зробити з початку року. Насичений подіями минулий тиждень не дав змогу зробити це раніше. Вважаю, що Зелені свята не є перепоною для добрих новин.

     За п‘ять місяців 2020року кількість учасників житлових програм збільшилась. Було укладено 49 нових договорів, пов‘язаних з будівництвом 57 нових квартир. Для цього було використано 33,31 мільйона гривень.

     Детальніше:

- 1 молодіжний довгостроковий кредит у сумі 0,69 млн. грн. на будівництво житла надано за рахунок власних коштів Держмолодьжитла;

    Решту договорів було профінансовано за рахунок бюджету міста Харкова.

- 17 пільгових молодіжних кредитів. На це знадобилось 5,58 мільйона гривень;

4 сім‘ї з числа працівників бюджетних, комунальних або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 2,55 мільйона гривень;

13 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО(ООС) на суму 8,52 мільйона гривень;

3 сім‘ї внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 2,55 мільйона гривень.

11 сімей отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла на 3,01 мільйона гривень, з яких – за напрямком 50/50 (витрачено 2,31 млн. грн.) і ще 3 за напрямком 40/60 (на суму 0,7 млн. грн.).

Травневі залишки кредитних ресурсів та коштів для надання держпідтримки на будівництво доступного житла практично використані за перший тиждень та увійдуть вже у статистику червня. Планове фінансування із бюджету міста триває.  Вже надійшли чергові 11 мільйонів. Як ми повідомляли, ще 5 мільйонів отримано із обласного бюджету. Розпочато новий напрямок – іпотечне кредитування від АТ «УКРГАЗБАНК» з частковою компенсацією 8% за рахунок бюджету міста. Таким чином червень обіцяє бути цікавим та напруженим.

  Що буде далі, побачимо разом. А поки що – бережіть себе та оточуючих. Користуйтесь засобами захисту та залишайтесь вдома, якщо можна. Пом‘якшення, це добре. Але ж, карантин ніхто не відмінив. Керівництво МОЗ не виключає можливість продовження обмежень і далі.

   Ми працюємо для вас. Слідкуйте за інформацією на нашому сайті.