100 МІЛЬЙОНІВ НА ЖИТЛОВІ ПРОГРАМИ. УХВАЛЕНО БЮДЖЕТ-2022.

       Харківська міська рада сьогодні, 22 грудня, на позачерговій сесії схвалила проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік.

   Харківський міський голова Ігор ТЕРЕХОВ про головний кошторис громади на майбутній рік:

Terehov I O «Це соціально спрямований бюджет. Понад 40% видатків підуть на освіту, охорону здоров'я, соціальний захист, спорт, культуру. Ми вперше в країні створюємо швидку муніципальну допомогу. Ми передбачили збереження у бюджеті всіх пільг - на проїзд у громадському транспорті, оплату послуг ЖКГ, матеріальної допомоги нужденним. Покажіть ще хоч одне таке місто! Другий напрямок - це потужний розвиток інфраструктури: нові транспортні розв'язки, закупівля рухомого складу, будівництво Льодової арени, реконструкція стадіону «Металіст». Це бюджет розвитку міста. Харків'яни покладали на нас надію, що місто не стагнуватиме, а розвиватиметься, ставатиме кращим, ніж інші міста. І в цьому наше завдання»

Taukesheva T.D 

    Як повідомила під час сесії заступник міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна ТАУКЕШЕВА, прогнозний обсяг видатків бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік розрахований на рівні 18,8 млрд грн. Загалом буде профінансовано 38 міських цільових програм.

«Бюджет міста збалансований. Безумовним пріоритетом у галузі видатків бюджету на наступний рік залишається збереження соціальної стабільності, створення умов, що сприяють покращенню якості життя городян», - зазначила Тетяна ТАУКЕШЕВА.

 

      Вже відомо, що питання реалізації житлових програм, виконання яких покладено на наше управління, знаходиться серед пріоритетних напрямків розвитку міста. І в бюджеті на наступний рік закладено 100 мільйонів гривень відповідних видатків. Це означає, що знову сотні харків‘ян отримають власне довгоочікуване житло.

100 22020     Як завжди найбільші обсяги  видатків (40 млн. грн) передбачено для пільгового кредитування молоді. 25 мільйонів гривень кредитних ресурсів планується спрямувати на пільгове кредитування учасників бойових дій в зоні АТО (ООС). Як і в поточному році, пільгове кредитування «бюджетників» планується на рівні 12-ти, а внутрішньо переміщених осіб – 8-ми мільйонів гривень. Ще 10 мільйонів буде витрачено на надання безповоротної фінансової допомоги на будівництво доступного житла по двом іншим напрямкам програми, а 5 мільйонів гривень планується для забезпечення часткової компенсації відсотків по іпотечним банківським кредитам, отриманим учасниками програм.

Бережіть себе та оточуючих.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.