ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА. ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО КРЕДИТНІ КАНИКУЛИ.

    Вчора, 10 серпня, у дистанційному режимі відбулася позачергова сесія Харківської міської ради.

      На порядку денному було 25 питань. А по сьомому з них було прийняте рішення звільнити деяких позичальників від частини зобов’язань по укладеним кредитним договорам.

    Про це було повідомлено на офіційному сайті Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету - https://www.city.kharkov.ua/

       Таким чином депутати підтримали ініціативу Харківського міського голови Ігоря ТЕРЕХОВА.

       Навіть сьогодні, в дуже складних для країни та нашого рідного міста умовах, курівництво Харкова вважає за необхідне приділяти частину своєї уваги діючій Міській цільовій програмі будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 рр.

   Мова йде про платежі на погашення суми кредиту та нарахованих відсотків у разі їх наявності.

  Від щоквартальних зобов'язань звільнено не усіх позичальників.

УВАГА!

     Дія прийнятого стосується, у першу чергу, тих харків‘ян, які (або члени сім'ї яких) проходили військову службу або були призвані, прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану.

Вони звільняють від виконання зобов'язань щодо погашення кредит за письмовою заявою позичальника на ім'я міського голови з наданням документа, що підтверджує участь у зазначених заходах, до завершення правового режиму воєнного стану в Україні.

Zahisnycya 

  Вважаємо за доцільне пояснити, з цього приводу, наступне:

- Шановні захисники та захисниці, особиста заява потрібна тому що ані ми, ані фахівці виконавчого комітету Харківської міської ради не володіють у повній мірі необхідною інформацією щодо участі в бойових діях кожного з наших позичальників або членів їх сімей. Найближчим часом будуть доповнені та затверджені відповідні зміни до Порядків використання бюджетних коштів для реалізації вищевказаного рішення. Авжеж, безумовно, буде передбачено можливість подання заяви та підтверджуючого документу, як особисто (у ЦНАПі) так і поштовим відправленням.    А розмір пільги (тобто саме сума зобов‘язань від якої вас звільнено) буде розраховуватися та застосовуватися по  фактичним даним. Від 24 лютого або від початку військової служби до завершення воєнного стану або вашої демобілізації.
       Якщо хтось з вас (а такі є) сумлінно здійснював платежі під час участі в бойових діях, не хвилюйтеся. На суму пільги це не вплине. Вважайте це оплатою за наступні після Перемоги періоди погашення кредитів.

     Також під дію рішення підпадають позичальники, які мають укладені кредитні договори на будівництво (придбання) житла в об'єктах житлового будівництва, не введених в експлуатацію станом на 24 лютого.Їх звільняють до завершення правового режиму воєнного стану в Україні або введення об'єкта житлового будівництва в експлуатацію. Цієї невеликій частині наших позичальників не потрібно надавати заяв та підтверджень. Вся необхідна інформація є у нашому розпорядженні. Вважаємо, що кожний харків‘янин зараз усвідомлює неможливість поновлення будівництва житла у місті.

Важливо!

       Просимо звернути увагу на те, що рішення Харківської міської ради НЕ ЗВІЛЬНЯЄ позичальників ВІД ІНШИХ ЗОБОВ‘ЯЗАНЬ по кредитним та/або іпотечним договорам. Тому, призиваємо вас бути уважними та не нехтувати ними. Будь-ласка своєчасно здійснюйте  страхування заставленого майна, наддавайте передбачену договорами інформацію про себе (у разі змін), сплачуйте комісії тощо. Нам дуже прикро іноді вимагати штрафи за «незначні» порушення з боку наших клієнтів. Авжеж умови договорів треба виконувати. А «заплющувати очі» на порушення нам ніхто не дозволяв.    

     Усім відвідувачам сайту бажаємо витримки та наснаги.
Харків це Україна. І, де би зараз не знаходився харків‘янин, він впевнений у щасливому майбутньому рідного міста.

Слава Україні! Слава захисникам  і захисницям!