КРАМАТОРСЬК - ХАРКІВ. ПЕРШИЙ КРОК НА ЗУСТРІЧ.

Шановні відвідувачі!

    Ті, хто уважно відноситься до нашої діяльності та регулярно відвідують цей сайт, скоріш за все розуміють, що ми     

Сьогодні в нашому управлінні відбулась не зовсім звичайна подія…

     Нещодавно, а саме 28 жовтня, тобто через 6 днів після третього відбору переможців, проведеного Держмолодьжитлом 22 жовтня 2021 року (в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», на сайтах Держмолодьжитла та нашого управління з’явилось оголошення про те, що переможцям з півночі Донецької області тепер належить звертатися до нас.

     Причинами такого рішення стало наступне:

- по-перше, за результатами відбору суттєво (у порівнянні з двома попередніми) збільшилась кількість переможців з Донеччини. Не 3-4, як раніше, а 12 кандидатів отримали право на пільговий  кредит. І це є цілком закономірним явищем. Перші реальні результати дії будь-якої з наших програм завжди призводять до притоку нових бажаючих взяти в них участь. А у даному випадку з 12 переможців лише 5 виявилися із Маріуполя, де розміщено Донецьке регіональне управління Держмолодьжитла, а 7 мешкають та працюють у Краматорській агломерації.
-    по-друге, хоча відстань від Краматорська до Маріуполя не набагато більша ніж до Харкова, транспортна доступність  у 2-3 рази гірша.

      І  головне  - ми не звикли залишати людей у біді. Ще раз ретельно розібрав покрокове процес від підготовки кредитів до придбання житла, враховуючи чималий досвід нашої дистанційної роботи з клієнтами, колектив Харківського регіонального управління прийняв на себе це додаткове навантаження.
     Для отримання кредиту кандидати повинні приїхати до Харкова. Вони, як і інші відкривають рахунок у банку. Пакет необхідних документів, попередньо відпрацьований з нашими фахівцями за допомогою телекомунікаційних засобів, кандидати надають в нашому офісі. Тут же готується та підписуються усі пов‘язані з наданням кредиту документи, які спрямовуються до центрального офісу. Після надання кредиту узгоджуються дата та час укладання основного договору купівлі продажу житла та іпотечного договору. Ці події, за законодавством, повинні  здійснюватися у Краматорську. Для цього директору управління знадобиться відбути у відрядження.

        Сьогодні перша родина з числа краматорських переможців успішно впоралась з задачею. Дмитро та Ольга всього за 10 днів після перемоги в рандомі знайшли майже у центрі Краматорська трикімнатну квартиру, яка відповідає умовам кредитування. І цим підтвердили, що 20-ти днів на пошуки житла не є, чим-то не реальним. Подружжя офіційно працевлаштоване, обидва мають гарну кредитну історію. Таким чином ні що не заважає їм отримати на сім‘ю з трьох осіб кредит в сумі біля мільйона гривень та вже  до кінця листопада придбати обрану квартиру.

       Це була перша «краматорська ластівка». Один із переможців вже повідомив, що не буде оформлювати кредит. На післязавтра узгоджено приїзд ще двох родин переможців. Ми на зв‘язку з іншими, які ще готуються до відвідування нашого управління, шукають квартири, збирають останні необхідні документи, тощо Очікуємо на них та бажаємо  їм вдачі.

       

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.