КРЕДИТИ ДЛЯ МОЛОДІ Є.

Шановні відвідувачі!

    Сьогодні на сайті Держмолодьжитло повідомлено про поновлення молодіжного іпотечного кредитування за рахунок власних коштів.
    Цьому передувала кропітка робота протягом багатьох непростих місяців війни. Умови кредитування суттєво змінилися, тому радимо уважно з ними ознайомитися.

ОНОВЛЕНІ УМОВИ МОЛОДІЖНОГО  КРЕДИТУВАННЯ

Ми звертаємо Вашу увагу на важливіші зміни, а саме:

Фіксована відсоткова ставка на весь період кредитування – 7% річних.

Нагадаємо, що раніше вона дорівнювала обліковій ставці НБУ, яка зараз, наприклад» складає 25%. А менш 7% цей макроекономічний показник був встановлений всього 10 місяців, з 12 червня 2020 року до 16 квітня 2021 року

Зменшено розмір мінімального особистого, так званого «Першого внеску»позичальника. Тепер він складає 6% вартості житла, а не 10%, як раніше.

Суттєво покращились умови для одиноких молодих людей. Через зміну підходу щодо визначення площі житла, на яку розраховується кредит. Відтепер она становить 52,5 кв. м на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб і 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї.

Збільшився вік будинків для вибору об’єкта кредитування на вторинному ринку. Можна розглядати житло, збудоване не більше ніж 50 чи реконструйовано не більше 35 років тому. Ця новела створює можливість кандидату знайти дешевшу квартиру, яка відповідатимуть його рівню платоспроможності.

Вибір об’єкта кредитування, як і раніше є вільним. Тобто родина самостійно шукає житло, яке планує придбати в кредит. Більш того, скасовано прив‘язку до регіону реєстрації кандидата. УВАГА! Відтепер молодіжний кредит надається на будівництво чи придбання житла на всій території України,незалежно від місця подання і реєстрації заяви-анкети кандидатом. Це результат адаптації програми до реалій сьогодення.

Авжеж є і неприємні для наших кандидатів да і інших молодих харків‘ян зміни, а саме – об’єкт кредитуванняне може перебувати на території, що входить до затверджуваного Мінреінтеграції Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. За цім посиланням ви можете ознайомитися з Наказом, де територія Харківської міської громади, як багатьох інших громад нашій області міститься в розділі «1. Території можливих бойових дій».

При цьому у спадок від довоєнних алгоритмів черги кандидатів залишаються на цей час розподіленими за регіональним принципом. Так же здійснюється і умовний розподіл наявних кредитних ресурсів.

Підсумовуючи вищевикладене ми радимо нашим кандидатам, які мають право на отримання кредиту:

- ретельно обміркувати свої плани на майбутнє, враховуючи поточну ситуацію та можливі перспективи;

- прийняти  виважене рішення, у тому числі і про відмову від запропонованого кредиту, для того, щоб у разі запрошення на сайті, надати нам можливість скоріше пропонувати іншим кандидатам;

- якщо Ви вирішите кредитуватися, обрати заздалегідь майбутнє місто самореалізації.

Наші колеги у будь-якому з «відносно спокійних» регіонів наддадуть Вам професійну допомогу.

І обов‘язково слідкуйте за оголошеннями та новинами на наших сайтах.
Ми працюємо для вас.