НАМ 25 РОКІВ

   Сьогодні Харківське регіональне управління Держмолодьжитла відзначає свій 25-й день народження.

    Саме 04 жовтня 1996 року в Харкові було створено відділення Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Це було перше з шістьох регіональних відділень, мало назву "Північне регіональне відділення" та охоплювало окрім Харківської також Сумську та Полтавську області. Наступні з’явилися у 1997 році.  Східне відкрили в Луганську, Західне во Львові, Південне в Херсоні. Ще були Центральне у Києві та Кримське у Феодосії. Там, де після розвалу СРСР збереглися молодіжні житлові комплекси. Саме завдяки цим організаціям колись з’явився Фонд та було започатковане пільгове молодіжне житлове кредитування.

    За звичаєм ми вважаємо Днем народження день реєстрації юридичної особи. Але ж сьогодні можна ретельніше розглянути, що саме відбувалося 25 років тому?

NAM29 серпня 1996 року Постановою правління Фонду (тоді ще не державного) затвердило Положення про Північне регіональне відділення, особу директора Олександра НЕПОМНЯЩЕГО (у той час керівника відомої у Харкові будівельної компанії) та доручило йому зареєструвати відділення за адресою
АТ МЖК «Інтернаціоналіст». В подальшому Олександр НЕПОМНЯЩИИЙ багато років своєї діяльності на різних державних посадах присвятив започаткуванню, розвитку та вдосконаленню житлових програм в Україні. А тоді приступив до обов’язків директора Північного відділення фонду на громадських засадах, та своїм наказом №2 від 17 вересня 1996 р. призначив головним бухгалтером Наталію АЛФЕРОВУ (за сумісництвом). І вже через деякий час, розпорядженням Харківського міськвиконкому № 1938 від  04 жовтня 1996 р. було узгоджено місце розташування відділення за адресою: вулиця Данилевського, 38. І саме це рішення в подальшому вважається датою реєстрації. Ось така, дивна зараз, практика створення юридичних осіб мала місце у минулому.

Alferova NM    Таким чином заступник директора - Наталія АЛФЕРОВА працює в Харківському регіональному управлінні Держмолодьжитла вже більше 25 років. Почала у вересні 1996-го головним бухгалтером за сумісництвом. Потім ця робота стала основною. У 1998 - 1999 роках, коли молодіжне житлове кредитування робило перші кроки, Наталія була у досить вузькому колі фахівців – практиків, які допомогли своєчасно внести необхідні зміни в нормативну базу кредитування та поставити цей  «локомотив»  в діяльності фонду на прямі рейки. Буквально кожна операція з підготовки договорів, надання кредитів, повернення кредитів в ці роки потребувала уваги, вивчення питання та прийняття вірних рішень. Радитись було можна лише з колегами із Західного (Луганського) відділення. Там, як і на Харківщині, місцеві кредитні ресурси для молоді з’явилися раніше ніж з державного бюджету.

    Пізніше, з 2001-го, протягом 15 років поспіль Наталія була директором управління. За суцільну відданість справі та видатний професіоналізм вона отримала серед інших заохочень, досить рідкісну відзнаку: «Почесний працівник Держмолодьжитла».

SEMINAR   П‘ять років тому ми організували та провели у Харкові всеукраїнський семінар та виїзну нараду Держмолодьжитла. Чим відзначили своє 20-річчя разом з багатьма колегами та партнерами. Нажаль реалії сьогодення не дають змогу запрошувати гостей. Харківщина стрімко наближається до червоної карантинної зони. Тому цей день народження пройшов, як і робочі процеси, без зайвих учасників, із дотриманням дистанції та інших рекомендацій МОЗ.

 

   Як висловився у своєму вітанні колективу управління директор Олександр ВЕНЗЕЛЬ:

«Нам не чверть сторіччя, нам лише 25 років. Гарний вік. Ще молоді, але вже досвідчені. Головне попереду.»

   Авжеж і зроблено було не мало. Нам є чим пишатися.

Shaslyvi novosely    Послугами управління скористалися мешканці усіх районів області.    За сприяння державних, обласної  та 9 інших місцевих житлових програм з 1998 року власне житло отримали сім’ї у 71 населеному пункті Харківщини.

    За час роботи Харківського  регіонального управління Держмолодьжитла змогли поліпшити житлові умови понад 4630 сімей Харківщини, з яких понад 75% це молодь. З 2008 року з’явилися нові продукти, спрямовані на інші верстви населення, без вікових обмежень. Це і працівники бюджетної сфери, і працівники підприємств Харкова. Це захистики Відчизни - учасники бойових дій в зоні АТО (ООС). Це найбільш постраждалі від війни на Сході - сім'і внутрішно переміщених осіб, яки за останні роки вже обрали Харків остаточним містом для подальшого життя.

   За сприяння державних, обласної  та 9 інших місцевих житлових програм з 1998 року власне житло отримали сім’ї у 71 населеному пункті Харківщини.

Kvartal 

    В будівельну галузь області інвестовано понад 975 млн. грн.

     В програмах використовувалось 172 об‘єкта житлового будівництва або реконструкції , у тому числі 2 індивідуальних.

     Управління співпрацювало із 17 будівельними організаціями Харкова, Харківського району, м. Ізюма та с. Нова Водолага.

      Це коротенький, узагальнюючий звіт про нашу багаторічну роботу. А кожний наступний день додає нових результатів, які ми звикли рахувати по кількості нових клієнтів, яким допомогли отримати власне житло.

Ми працюємо для вас.

Залишайтесь з нами. Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

І вкотре просимо – бережіть себе та близьких!