НЕЗАБАРОМ ПОЧАТОК ОБЛАСНОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО

   Зроблено передостанні кроки для започаткування дії обласної програми з надання підтримки на будівництво житла учасникам бойових дій в зоні АТО та ООС на будівництво житла в Харківській області на 2019 – 2021 роки.

   Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету за цією Програмою:

    У вівторок, 28 травня, в Департаменті містобудування і архітектури Харківської обласної держадміністрації відбулось засідання комісії, яка розглядає та погоджує перелік об'єктів житлового будівництва, на будівництво яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти обласного бюджету.

GIDRA

    Погоджено декілька нових об'єктів, у житлових комплексах «Промінь», «Гідропарк» та «Пташка», будівництво яких здійснює АТ «Трест «Житлобуд – 1».

 Член комісії Юрій Корсунов, який представляє ХОГО «Спілка ветеранів АТО» відмітив обмеженість вибору квартир в запропонованих домах та звернувся до Асоціації «Регіональне будівництво», яка об‘єднує  багатьох міських забудовників активізувати своїх членів щодо надання додаткових пропозиції новобудов для використання в Програмі.

Валерій Бабенко, Генеральний директор Ассоціації,  який також є членом комісії, запевнив, що така робота буде здійснена найближчим часом.   

 

   Сьогодні в Будинку рад відбулося  засідання ATO OBL komissiya 29Комісії щодо визначення списку кандидатів та черговості їх участі в обласній Програмі.

Про це повідомила і прес-служба Харківської обласної ради.

  Списки були у встановленому порядку сформовані Харківською обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО», переважно із кандидатів, які перебувають на квартирному обліку, отримали поранення, мають трьох і більше дітей,мають статус ВПО та/або мешкають у гуртожитках. Погоджені комісією списки черговості кандидатів, після належного оформлення  протоколу комісії будуть оприлюднені на нашому сайті. Практика реалізації інших житлових програм наочно показала, що прозорість процесів надання допомоги на будівництво житла або пільгових кредитів, впроваджена Держмолодьжитлом, не лише збільшує рівень суспільної довіри до нашої роботи, а і суттєво економить час, як кандидатам, так і співробітникам управління. Не треба відвідувати наш офіс або телефонувати фахівцям щоб дізнатися про стан руху цієї чи іншої «черги».

Таким чином усі попередні заходи здійснено, відповідно до нормативних актів. Сподіваємось, що у червні отримаємо перше у поточному році фінансування. Ми одразу повідомимо про це у новинах та запросимо до себе перших у списку кандидатів, як це робиться за усіма іншими програмами.

 

Слідкуйте за новинами! Ми працюємо для Вас.