НЕЗВИЧАЙНИЙ КВІТЕНЬ

Шановні відвідувачі нашого сайту!

     Ви пам‘ятаєте з чого розпочався квітень цього року?

     «З метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби пропонується запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку та інше», – сказав на засіданні Уряду Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Muzeum karantin       Так , з посилення протиепідемічних заходів. Нажаль не зважаючи на усі дії кількість захворювань в області та у місті Харкові поступово зростала і продовжує зростати. На початок квітня у Харкові був лише 1 підтверджений діагноз та 11 підозр. А протягом місяця вірус поширився на дві третини районів області. 249 захворівших, з яких 129 – харків‘яни. За той же час 20 осіб видужали, а 4 померли.

 

     Сумний підсумок. Але ж ми не даремно нагадуємо про загрозу. Придивіться ще раз уважніше до статистики по Харкову. За квітень 129 хворих.

     Станом на 16:00 6 травня у Харкові зафіксований 241 випадок захворювання на коронавірус. Тобто 112 менш ніж за тиждень. А 8 травня вже 280 (!). У середньому біля 20 нових хворих щодня. Частина, природно, одужає. Але ж не усі …

    Тому не треба нехтувати встановленими правилами поведінки та наражати на небезпеку себе та інших.

Джерело – сайт Харківської міської ради

  А ось тепер про інші підсумки квітня. Як ми повідомляли, робота не зупинялась. Частина березневого фінансування залишилась на початок місяця. Далі, виправдалися сподівання на краще. Знову надійшли планові кошти із бюджету міста Харкова на фінансування обох житлових програм..

    Нам разом з клієнтами вдалося вдосконалити прийоми дистанційного спілкування. Це дало змогу на 60%, у порівнянні з березнем, збільшити продуктивність. Було укладено 16 нових договорів на загальну суму 10,96 мільйонів гривень на будівництво 18 квартир. Для порівняння - у квітні минулого року було укладено 12 догорів.

     Детальніше:

- 7 пільгових молодіжних кредитів надано за рахунок бюджету міста Харкова. Це більше ніж за попередні три місяця;

- 1 харківська родина, які перебуває на квартобліку отримала безповоротну грошову субсидію у 50% на будівництво житла;

- 2 працівників харківських підприємств отримали безповоротну грошову субсидію у 40% на будівництво житла;

- 1 кандидат з числа працівників бюджетних установ,  комунальних підприємств або вищих  закладів освіти міста Харкова став позичальником;

- 4 пільгових кредити надано учасникам бойових дій в зоні АТО/ООС.

-  1 сім‘я внутрішньо переміщених осіб отримала пільговий кредити на будівництво двох квартир.

 

  Залишки кредитних ресурсів та коштів для надання держпідтримки на будівництво доступного житла опрацьовуються зараз. До того ж ми із сподіванням очікуємо травневого фінансування. На відміну від держбюджету головний кошторис Харкова ще не переглядався. Тобто усі фінансові документи дозволяють очікувати планових видатків.

BUKET L Cemodanova   Ще раз про безпеку. Не треба плутати пом‘якшення з закінченням карантинних заходів. Чудово, що відтепер можна дозволити собі прогулянку, чи відвідати музей або бібліотеку. Але ж відновлення роботи метрополітену можливо лише після того, як кількість нових захворювань в області стане менш 5 не пов‘язаних між собою випадків на добу…

   До 22 травня ми продовжуємо працювати у вже звичному дистанційному режимі. Телефонуйте, дзвонить, вивчайте матеріали сайтів Держмолодьжитла, відвідайте його сторінку у Фейсбуці.

   Що буде далі, побачимо разом. А поки що – бережіть себе та оточуючих. Користуйтесь засобами захисту та залишайтесь вдома, якщо можна.

 

   Ми працюємо для вас. Слідкуйте за інформацією на нашому сайті.

Зображення картини розміщено за згодою автора – Людмили Чемодановой