Обласна програма буде продовжуватися

OblRada На минулому тижні, 1 березня  під час засідання сесії Харківської обласної ради було внесено зміни в бюджет на 2018 рік. У тому числі депутати передбачили видатки  в обсязі 13 млн грн для реалізації обласної програми надання підтримки учасникам антитеррористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки.

Відповідно до програми, 40% вартості придбаного житла, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО.

  У 2016 році за програмою було використано 5,2 млн грн, укладено договори на будівництво 26 квартир.  У 2017 році виділено 13 млн грн, укладено договори на 61 квартири. Тобто 87 родин учасників АТО отримали власне житло, оскільки усі новобудови завершені своєчасно.

  Умови участі у програмі виявилися настільки привабливими, що за даними Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» кількість бажаючих взяти у ній участь давно лічиться сотнями. Тому ще 7 грудня 2017 року обласною радою були внесені зміни до Порядку надання державної підтримки.  І  відтепер список кандидатів Програми та черговість їх участі в ній визначає Комісія, яка створюється спільним розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації та голови Харківської обласної ради, з урахуванням вимог Програми.