ОБЛАСНА ПРОГРАМА ДЛЯ АТО/ООС, 5-Й СЕЗОН, 1 СЕРІЯ.

   Повідомляємо, що на рахунок Харківського регіонального управління Держмолодьжитла надійшли кошти обласного бюджету для надання підтримки учасникам бойових дій в зоні АТО і ООС на будівництво житла. Виділено 5 мільйонів гривень, тобто третина від передбачених на поточний рік видатків.

ATO Klyuchi

   Підтримка учасникам бойових дій на Харківщині надається вже п‘ятий рік поспіль. У квітні 2016 року, за ініціативою Харківської обласної громадської організації "Спілка ветеранів АТО",Харківська обласна рада затвердила обласну Програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 – 2018 роки. У 2018-му році було прийнято нову редакцію програми  - з 2019 до 2021 року, відповідно до якої щорічні видатки було збільшено до 15 мільйонів гривень. За чотири роки  200 сімей учасників АТО (у тому числі 22 – ВПО) придбали власне житло за допомогою бюджету області. Загальний обсяг фінансування склав  46,19 мільйонів гривень.

GOLVY

 

   Треба відмітити, що, незважаючи на додаткове навантаження на обласний бюджет через надзвичайні протиепідемічні заходи та зменшення надходжень, керівництво області не відмовилось від фінансування такої важливої соціально-економічної програми, як це трапилось у багатьох інших регіонах. Натомість, кошти виділено майже на місяць раніше ніж минулого року.

 

   Через кадрові зміни в Харківський облдержадміністрації комісія, яка затверджує список та черговість кандидатів та черговість отримання підтримки, потребує оновлення та затвердження спільним розпорядженням голів обласної ради та обласної державної адміністрації. І це розпорядження вже готується. Але ж існує чинний, затверджений у минулому році, список кандидатів. Понад 20 кандидатів з цього списку, з різних причин (у тому числі і участі в ООС) заявили про перенос участі в програмі на 2020 рік. А на двох останніх кандидатів не вистачило коштів. Тому зараз ми починаємо працювати з наявним списком кандидатів. Природно, у тому ж порядку – від першого, четвертого, сьомого і так далі… Тому що у перших лавах кандидатів знаходяться представники таких категорій, які мають пріоритети, встановлені депутатами обласної ради.

     Шановні кандидати! Нагадуємо, що заяви на отримання підтримки приймаються з повним пакетом необхідних документів, у тому числі довідок, свідоцтв, що підтверджують права на першочерговість в отриманні підтримки. Збір та підготовка потребує деяких витрат часу. Попередній чотирьохрічний досвід показав, що багатьом з вас, через службові обов’язки, іноді складно швидко впоратися з цим питанням. Радимо оформити довіреності на члена сім‘ї. Це дасть вам можливість прискорити процес. Перевірка документів, оформлення заяв та договорів також потребує уваги.

   Ми зараз працюємо у дистанційному режимі, а також цінуємо і ваш час. Тому наші фахівці зв’яжуться з вами з метою узгодити дату та час відвідування нашого управління.

Ми працюємо для вас.