ОСЬ І ЛІТО ПРИЙШЛО. ЩО ЗРОБЛЕНО?

Шановні відвідувачі!

     Травень, що минув, виявився досить складним. З одного боку достатньо велика кількість вихідних та святкових днів, з іншого – початок реалізації нового проекту («німецьки кредити» для внутрішньо переміщених осіб), старт якого відбувся 17 травня, створив нові непередбачувані навантаження на співробітників. Але ж, незважаючи на ці перепони, нам вдалося впоратися з поточними  завданнями з реалізації місцевих житлових програм. Загальний підсумок травня у два з надлишком рази більший ніж у квітні.

    У травні було отримано, рекордні для поточного року, 14 мільйонів гривень! 9 мільйонів з бюджету міста Харкова. Ще 5 мільйонів надійшли з обласного бюджету для надання підтримки на будівництво житла  учасникам бойових дій в АТО/ООС.

   Використано за призначенням понад 13,5 мільйона гривень, завдяки чому кількість наших клієнтів (тобто учасників програм – громадян, які зможуть за дієвою допомогою, отримати довгоочікуване житло) збільшилась. Укладено ще 25 нових договорів за усіма напрямками нашої роботи. У квітні їх було лише 12..

      А що вдалося зробити з початку року? Також більше ніж тогоріч.

     За п‘ять місяців минулого року було укладено 49  договорів. пов‘язаних з будівництвом 57 нових квартир. Для цього було використано 33,31 мільйона гривень.

     Зараз, на початок літа 2021 року, загальна сума використаних коштів складає 44,2 мільйона гривень. Укладено 66 договорів, пов’язаних з будівництвом 77 нових квартир.

     Як і завжди розповімо більш детально…

    За рахунок бюджету міста Харкова:

- 22 пільгових молодіжних кредита. На це знадобилось 19,38 мільйона гривень;

6 сімей з числа працівників бюджетних, комунальних або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 4,72 мільйона гривень;

13 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО(ООС) на суму 10,60 мільйона гривень;

4 сім‘ї внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 2,55 мільйона гривень.

9 сімей отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла на 4,26 мільйона гривень, з яких – за напрямком 50/50 (витрачено 3,33 млн. грн.) і ще 3 за напрямком 40/60 (на суму 0,93 млн. грн.).

- 1 договір про надання часткової компенсації відсотків за іпотечним кредитом на будівництво житла, отриманому в АТ «УКРГАЗБАНК»

     За рахунок бюджету Харківської області

11 сімей учасників АТО/ООС отримали підтримку на будівництво житла на загальну суму 3,27 мільйона гривень.

       На жаль протягом місяця так і не вдалося використати кошти Статутного капіталу Держмолодьжитла, що були розподілені керівництвом для надання кредиту молодим сім’ям з нашого списку кандидатів. З різних причин отримуємо відмову за відмовою, а результату поки що не маємо. Розподіл цих обмежених ресурсів на поточний місяць знову надає можливість пропонувати один кредит харківським кандидатам. Слідкуйте за оголошеннями з цього приводу.

    Травневі залишки кредитних ресурсів та коштів для надання держпідтримки на будівництво доступного житла практично використані за перший тиждень та увійдуть вже у статистику червня. Планове фінансування із бюджету міста триває. Наприкінці тижня, 17 червня, за планом буде здійснено перенесення бази кандидатів на отримання пільгових кредитів для ВПО зі списків за Порядком-980 до бази даних для 3%-го кредитування за рахунок грантових німецьких коштів (Порядок – 451). Безумовно це призведе до нових звернень кандидатів. Завжди будь-які нові процес або події викликають непорозуміння у певної кількості громадян. На великий жаль, далеко не усі вміють самостійно скористатися наявною у вільному доступі необхідною інформацією. Таким чином червень також обіцяє бути цікавим та напруженим. Саме через цю напруженість цей матеріал декілька затримався з оприлюдненням. Приносимо вибачення за це.

          Що буде далі, побачимо разом. А поки що – бережіть себе та оточуючих. Користуйтесь засобами захисту та залишайтесь вдома, якщо можна. Пом‘якшення, зелена зона, це добре. Але ж, карантин ніхто не відмінив. А громадський транспорт, як кожен може бачити щоденно, залишається і досі небезпечним…

  Через необхідність спілкування з кандидатами на «німецьки кредити» нам довелось зменшити кількість працівників, які працювали дистанційно. Тобто збільшилась присутність людей у приміщенні офісу. А робочий простір не гумовий. Ми суворо дотримуємось усіх необхідних карантинних заходів. Тому що відповідально відносимся до своєї справи. Попереджаємо та просимо порозуміння…

Відвідування офісу лише за попереднім узгодженням часу!

   Кандидатів на підписання договорів ми знаходимо та викликаємо самі.

    Якщо ви вже наш клієнт і вам потрібно отримати довідку, надати будь-які передбачені договорами документи, звірити взаєморозрахунки тощо? Телефонуйте або напишіть нам на е-mail и з вами зв’яжуться наші фахівці.

    Консультації на кшталт «а які існують програми та яка мені підходе?» вже давно не здійснюються. Уся необхідна інформація є на цьому сайті. Відповіді на конкретні запитання кожний бажаючий отримує віддалено. Ми з вами продемонстрували це протягом багатьох місяців карантину.

    Зараз ми працюємо над створенням «електронної черги», яка дозволить зробити надання наших послуг зручнішим.

   Ми працюємо для вас. Слідкуйте за інформацією на нашому сайті.