ПЕРШІ ПАРОСТКИ

     PERVOCVET 1 Хоча перший місяць весни більш нагадував зимку, саме у березні в нашому управлінні спостерегаліся перші "паростки" майбутніх результатів цього року.

  Головною подією стало надання пільгового кредиту внутрішньо переміщеним особам. Це абсолютно новий напрямок міської програми будівництва "Доступного житла". За наявною інформацією, такий кредит є унікальним і виявився першим не лише для Харкова, але і в Україні.

Також в березні були надані:

- перший в поточному році кредит працівникам бюджетної сфери міста Харкова, працівникам харківських вузів і комунальних підприємств;

- першої в поточному році молодіжний кредит за рахунок власних коштів Держмолодьжітла.

     За іншими напрямками роботи тривало планове фінансування з бюджету міста Харкова. Всього протягом першого кварталу було використано понад 11,5 мільйонів гривень бюджетних коштів із 70 мільонів видатків, передбачених на фінансування житлових програм у поточному році. Таким чином, ще вісім молодих сімей та сім учасників бойових дій в зоні АТО отримали пільгові кредити. Крім кредитів було надано державну підтримку на будівництво "Доступногожітла" двом сім'ям, які з 80-х років минулого століття очікували позачергового надання житла.

Згідно планів фінансування із бюджету міста, у квітні та травні обсяги реалізації програм будуть поступово зростати