ПІДСУМКУЄМО ТРИ КВАРТАЛИ.

Шановні відвідувачі!

     Рік тому, на початку жовтня, МОЗ повідомило про черговий антирекорд – 4069 нових захворівших на COVID 19 (з них у Харківській області було 447 випадків). Зараз,  01 жовтня 2021р. на Харківщині зафіксовано майже втричі більше – 1225 захворівших. А в країні вже 12034. І це не вважають за антирекорд. Ми разом спостерігаємо щоденне зростає кількості захворівших.

     Тогорічна картина повторюєтеся з неймовірною швидкістю. Знову переповнені лікарні. Знову гинуть чиїсь знайомі чи родичі.

      Знову харків‘яни, у великої кількості нехтують простими правилами безпеки та не бажають робити щеплення.

      Незабаром ми усі будемо у «червоній зоні». А там і до локдауну рукою подати. І це не лише статистика.  Замислитесь!   

ShpricПотужність чергової хвилі COVID-19 в Україні залежатиме від дотримання протиепідемічних правил кожним українцем.

Вакцинуйтеся та носіть маски, які значно уповільнюють поширення коронавірусу та можуть врятувати життя!‼

Чи ви особисто все знаєте про COVID-19 та про вакцинацію від нього? Дізнайтесь більше тут.

      Ми практично півтора роки поспіль  продовжуємо працювати у максимально закритому режимі до повного закінчення карантину в країні. Авжеж роботу не зупиняємо ні на день, застосовуючи усі можливі заходи безпеки.

      Але ж повернемось до робочих питань та подивимся на результати трьох минулих кварталів. Все ж таки три чверті поточного року вже позаду.

      Як повідомили вчора на головному сайті  Держмолодьжитла:


За дев’ять місяців поточного року підписано понад 420 договорів з громадянами за всіма програмами, на що спрямовано більше 320 млн грн.

   Таким чином, наш внесок у загальну справу, знову складає приблизно третину, а саме:

- Заплановано з усіх джерел фінансування на 2021 рік –133,15 млн. грн. Це майже на 16 мільйонів гривень більше минулорічних планів. Треба зазначити, що це збільшення трапилося виключно через реалізацію міжнародного проекту – пільгових кредитів для ВПО за рахунок грантових коштів Німеччини. Бюджетні планові видатки 2021 року практично не відрізняються від минулорічних. А саме, 115 мільйонів гривень це кошти місцевих бюджетів (100 млн. грн. з бюджету міста Харкова та 15 млн. грн. з обласного бюджету). Ще 2 млн. грн. заплановано «молодіжних» кредитних ресурсів із власних коштів Держмолодьжитла. З державного бюджету заплановано лише 2,5 млн. грн. на кредитування учасників АТО(ООС) та ВПО за рахунок повернення раніше наданих кредитів.

75 vidsotkiv 21- Виділено 106,09 млн. грн.  або 79,68% від запланованого на рік.

    Якщо подивиться за джерелами фінансування, картина виглядає так:

- бюджет міста Харкова – 78,8 млн. грн., або 78,8% плану;

- обласний бюджет        – 10,0  млн. грн., або 66,6% плану;

- власні кошти Держмолодьжитла       - 0,84  млн. грн., або 41,2% плану;

- державний бюджет    - 2,5 млн. грн., або 100% плану*.

- грантові кошти уряду Німеччини – 13,94 млн. грн., або 100% плану*

* Стовідсоткове виконання за останніми двома напрямками обумовлено тим, що план та факт співпадають через умови кредитування.

- Фактично використано 90,1 млн. грн. (на 1,24 млн. грн. більше ніж за три квартали минулого року)  або 67,6% від запланованого на рік.

- Укладено 131 новий договорів за усіма напрямками роботи.

    Проти укладених станом на 01 жовтня минулого року 160 договорів, цей найважливіший показник, на відміну від інших, помітно знизився. Але ж треба враховувати, що це фактичні результати на кінець вересня. Деякі кандидати просто не встигли надати усі необхідні документи чи обрати бажані квартири, тому що зараз шалений попит ринку на первинне житло. Особливо швидко розкуповуються невеликі та недорогі квартири. А саме у цьому сегменті знаходиться більшість об’єктів, які використовуються в програмах.

У нашому розпорядженні залишилось ще 16 мільйонів укладання на початку жовтня. Також у жовтні ми очікуємо отримати останні 5 мільйонів гривень із обласного бюджету для учасників АТО (ООС).

Тепер, як завжди, детальніше про наявні договори 2021 року:

1 довгостроковий кредити на будівництво (придбання) житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 0,84 мільйона гривень;

35 пільгових молодіжних кредити було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 32,68 мільйона гривень;

10 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 8,18 мільйона гривень;

17 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 13,86 мільйона гривень;

6сімей внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 3,69 мільйона гривень.

14 сімей отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла  за рахунок міста – 8 за напрямком 50/50 (витрачено 4,17 млн. грн.) і ще 6  за напрямком 40/60 (на суму 1,72 млн. грн.).

32 сім‘ї учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 9,84 мільйона гривень.

- 3сім’ї отримали іпотечні кредити на будівництво житла в АБ «УКРГАЗБАНК» з частковою компенсацією відсотків. Витрати коштів міського бюджету за цім напрямком роботи з початку 187 тис. грн.

1 пільговий кредит на придбання житла було надано за рахунок державного бюджету на суму 1,0 мільйон гривень сім‘ї ВПО ;

- 12 пільгових кредитів на придбання отримали ВПО за рахунок грантових коштів на загальну суму у 13,94 мільйона гривень.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.