ПІДСУМКИ ЧЕРВНЯ ТА ПІВРІЧЧЯ

      Позаду залишився черговий місяць карантину та дистанційного досвіду. Колектив управління вже повністю адаптувався до них.  Усі працівники та відвідувачі діяли у повній відповідності до рекомендацій та вимог МОЗ. Усі здорові. Жодних підозр на захворювання.

Cherven     Завдяки святам, у червні було лише 20 робочих днів. І цього виявилось достатньо для того, щоб укласти за усіма напрямками роботи 21 новий договір та використати за призначенням 13,06 мільйонів гривень.

      Треба зазначити, що у червні практично розпочалась реалізація обласної програми надання підтримки на будівництво житла учасникам АТО та ООС. Комісія при Департаменті архітектури та містобудування Харківської ОДА затвердила ще один об‘єкт житлового будівництва для використання в обласній програмі, а саме ЖК «КРИСТАЛ». Це сучасний житловий комплекс бізнес-класу, розташований на розі проспекту Гагаріна та вулиці Молочній. Таким чином можливість вибору житла для учасників АТО/ООС стала ще більше.

     А перші четверо захисників Вітчизни вже отримали підтримку. Для цього було витрачено 680 тисяч гривень з обласного бюджету. Решта коштів, а саме 12,38 мільйона гривень – це видатки бюджету міста Харкова.

     Наприкінці червня Мінрегіон переглянув показники опосередкованої вартості спорудження 1 кв. м житла. Для Харківщини індикатор збільшився на 407 грн. Відтепер в усіх наших розрахунках цей «обмежувач» буде дорівнювати 13 621 грн. Треба зазначити, що це найвищій, після столичного, показник в країні.

      А ще кінець червня «екватор року». Що ж нам вдалося зробити за перше півріччя?

Rezults            Всього за півроку нашим управлінням було отримано та використано за призначенням 46,37 мільона гривень та укладено 70 договорів за усіма напрямками роботи.

Для порівняння – за перше півріччя минулого  року ці показники дорівнювали, відповідно: 36,6 млн. грн. та 62 договори.

   Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

1 довгостроковий кредит на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на суму 690 тисяч гривень;

25 пільгових молодіжних кредитів було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 22,78 мільйона гривень;

- 5 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищіх навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 3,49 мільона гривень;

16 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 10,95 мільйона гривень;

4 сім‘ї внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 3,5 мільйона гривень;

15 сімей отримали держпідтримку (бесповоротню грошову субсидію) на будівництва житла, з яких– 12 за напрямком 50/50 (витрачено 3,6 млн. грн.) і 3 за напрямком 40/60 (на суму 0,69 млн. грн.)

сім’ї учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 0,68 мільйона гривень.

   Фінансування міських програм триває в запланованому темпі.Вже зараз йде підготовка чергових договорів для використання залишків червневих надходжень. Достатньо і наявних коштів для роботи з учасниками АТО і ООС за обласною програмою. 

     У державному бюджеті кошти для надання держпідтримки на будівництво доступного житла та на молодіжне пільгове кредитування не передбачені. Також розподілом власних коштів Держмолодьжитла на липень не передбачено виділення на Харківщину кредитних ресурсів.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.