ПІДСУМКИ ЛИСТОПАДА ТА 11 МІСЯЦІВ

    Листопад виявився надто напружений. Здається, укладено рекордну кількість договорів. Протягом місяця кількість учасників усіх житлових програм на Харківщині суттєво збільшилась. Укладено 42 нових договори на загальну суму 16,3 мільйонів гривень.

   Всього ж за одинадцять місяців нашим управлінням було отримано 89,6 мільйонів гривень. 100%, передбачених на поточний рік, видатків бюджетів усіх рівнів надйшли на рахунки нашого управління.

     Станом на 1 грудня використано за призначенням 81,3 мільйонів гривень, тобто укладено 181 договір за усіма напрямками роботи.

  Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

- Було надано 2 довгострокових кредита на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 440 тисяч гривень;

- Ще 34 пільгових молодіжних кредитів було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 21,6 мільйона гривень;

- Держпідтримку (бесповоротню грошову субсидію) на будівництва житла отримали 16 харківських сімей, які перебувають на картобліку.Витрачено  5 мільйонів гривень, передбачених в бюджеті міста;

- Також 18 сімей з числа працівників бюджетних установ,  комунальних підприємств або вищіх  закладів освіти міста отримали пільгові кредити на загальну суму 10,9 мільйона гривень;

- На 34 пільгових кредити учасникам бойових дій в зоні АТО було витрачено 22 мільйона міських бюджетних коштів;

- За новим, започаткованим у поточному році, напрямком міської програми, яким є пільгове кредитування внутришньо переміщених осіб  було надано 13 кредитів на загальну суму 6,7 мільйона гривень планових видатків бюджету Харкова.

   Продовжується реалізація обласної програми надання підтримки учасникам бойових дій в зоні АТО, відома, як "40/60". Вже використано 11,7 мільйона гривень з 13 мільйонів, виділених з бюджету області. Укладено 50 договорів.

   Розпочато надання держпідтримки за рахунок Державного бюджету на умовах Постанови КМУ №819 від 10 жовтня 2018 р. На 14 договорів знадобилось 4,6 мільйона гривень.

    Решту отриманих бюджетних коштів, а це ще понад 8 мільйонів гривень з різних джерел, необхідно використати до завершення бюджетного року. Тому грудень обіцяє бути не менш насиченим.