ПОЧАТОК РЕЄСТРАЦІЇ. ДЕНЬ ПЕРШИЙ

    Виходячи із статистики переглядів матеріалів сайту, тема «німецьких кредитів» за популярністю поступається лише оголошенням про виклик чергових кандидатів.

    Тому залишити поза увагою результат минулого дня було б не правільним.

     Усе розпочалось з новини про затримку старту з боку Порталу «Дія».

diya samit

     Але ж, можна вважати причину цієї затримки поважною. Виявилось, що це було пов‘язане із величезним заходом…

    Саме сьогодні команда Мінцифри під час Diia Summit 2.0 презентувала масштабне оновлення Дії — понад 10 нових електронних послугСаміт проходив за участю Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ. Обидва керівники Держави дали високу оцінку досягненням у справі цифрової трансформації країни.

     Пропонуємо подивитися Підсумки Diia Summit 2.0 на YouTube-UA. 38-ма хвилина була присвячена презентації саме прийому заяв кандидатів на кредити для ВПО. Але зараз започатковані також інші дуже корисні та важливі послуги.    

     Важко не погодитися, що цифрові технології роблять наше життя зручнішим та безпечнішим.

     Протягом дня ми прийняли 7 паперових заяв. Довелось відмовити декільком відвідувачам, які прийшли самі. А технологія особистого подання заяв передбачає ідентифікацію кожного повнолітнього члена сім‘ї кандидата. Це ще одна перевага у поданні заяви через «Дію». Треба витрачати час та кошти на дорогу не одного, а двох (іноді трьох) дорослих родичів. А якщо немає з ким залишити дитину? Навіщо зайвий раз перевозити ії у громадському транспорті?

      Також повернули без розгляду  декілька заяв, які кандидати надіслали нам електронною поштою. Не повторюйте цієї помилки, будь ласка. Порядок - 451 не передбачає подібного. Або «Дія», або до нас усією сім‘єю, за попереднім погодженням часу. Вільного місця для очікування у приміщені немає. Ми не призупиняємо роботу з реалізації місцевих програм.

     У будь-якому випадку ажіотажу, черг по країні не спостерігалося в жодному управлінні. Здається що розум перемагає емоції. Цікавий факт. Київськи колеги сьогодні, як і ми зареєстрували 7 паперових заяв.

    «Дія» працює. І з цього приводу дві новини.

  Почнемо з негарної – подати заяву з мобільного застосунку можливості немає. Поки ще лише на Порталі.

   Добра новина – для подання заяви НЕ ПОТРІБНО МАТИ ЕЦП. А згідно опитуванню сьогоднішніх відвідувачів, саме відсутність електронного підпису і підштовхнула їх до мандрів у бік нашого управління. Якщо б вони дочекалися відкриття послуги на порталі «Дія», то декілька годин свого життя витратили на щось інше.

Використані матеріали сайтів:

Урядовий портал, thedigital.gov.ua, kharkivoda.gov.ua

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для Вас.