ПРОГРАМУ УСПІШНО ЗАВЕРШЕНО!

    Із задоволенням повідомляємо, що сьогодні було укладено останній договір за обласною програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019 – 2021 роки.

   Ми використали майже всі 15 мільйонів гривень, виділених у поточному році із бюджету Харківської області. Залишок невикористаних коштів склав лише 8, з невеликим, тисяч гривень. Профінансовано 51 договір на будівництво 57* квартир для захисників державного суверенітету України.

  Всього за три роки дії програми 168 учасників отримали підтримку на будівництво 178* квартир.

  Треба зазначити, що унікальна за своїм змістом (учасники отримують 40% розрахункової вартості квартир безповоротну грошову субсидію) та обсягами фінансування (13-15 мільйонів гривень на рік) регіональна програма була вперше прийнята Харківською обласною радою у квітні 2016 року. Тоді керівництво області підтримало за ініціативою громадської організації «Спілка ветеранів АТО». А в грудні були виділені кошти та укладені перші 26 договорів. У 2017-му році програмою скористалися 61, а у наступному, 2018-му ще 55 учасників бойових дій в зоні антитерористичної операції.

SVATO   Таким чином загальна кількість сімей, яким  завдяки бюджетної підтримці вдалося отримати житло досягла 310. А це означає, що понад тисяча громадян мають власний дах над головою. Серед них є внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім‘ї, учасники бойових дій, які зазнали поранень захищаючи наш з вами спокій та право на вільне життя.

   Ми щиро вітаємо усіх учасників завершених програм. У затверджених в поточному році списку кандидатів міститься ще декілька десятків сімей. А за даними керівництва ГО «Спілка ветеранів АТО», яка відповідає за підготовку та формування списків майбутніх учасників, бажаючих отримати підтримку нараховуються сотні. Тому громадська організація, знову ж, опікується наступним розвитком програми. Вже опрацьовано декілька пропозицій щодо вдосконалення програми у зв‘язку зі змінами у законодавстві. Є потреба і у збільшенні обсягу фінансування через об‘єктивне зростання вартості житла. Як і у попередні роки, існує порозуміння важливості та ефективності програми з боку фахівців Харківської облдержадміністрації.

    Сподіваємось, що до кінця року депутати обласної ради приймуть аналогічну програму на найближчі роки та затвердять видатки на її реалізацію в бюджеті 2022 року.

  

___________

* Умови надання держпідтримки на будівництво (придбання) житла дозволяють учасникам отримати дві квартири у разі відсутності однієї великої.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.