ПРОХОЛОДНИЙ КВІТЕНЬ ТА ТРЕТИНА РОКУ.

   Закінчився квітень. Він виявився прохолодним, як у прямому, так і у переносному значенні. Аномальний сніг неприємно здивував… Також не таким жарким та напруженим, як минулорічний квітень став і для нашого управління. Якщо тільки не брати до уваги чисельну кількість квартальних звітів.

  Протягом місяця було укладено лише дванадцять нових договорів. Виключно за рахунок бюджету міста Харкова.

    Авжеж разом із квітнем минула й третина поточного року. Підсумуємо?   

     Всього з початку року нашим управлінням було отримано 35,08 мільйони гривень. Тобто більше третини із запланованих у бюджеті міста 100 мільйонів. А використано за призначенням 30,67 мільйони гривень та, за усіма напрямками роботи, укладено 41 договір, пов‘язаний із будівництвом 51 квартири.

   Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

- 13 пільгових молодіжних кредитів було надано на загальну суму 14,51 мільйона гривень;

- 4 сім‘ї з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищіх навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити. Для цього знадобилось 2,65 мільона гривень;

- 10 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 8,01 мільйона гривень;

- 4 сім‘ї внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 1,87 мільйона гривень;

- 7 сімей отримали держпідтримку (бесповоротню грошову субсидію) на будівництва житла за рахунок бюджета міста на 1,72 млн. грн. – 5 за напрямком 50/50 (витрачено 1,10 млн. грн.) і 2 за напрямком 40/60 (на суму 620 тис. грн.)

Фінансування Харківських міських  програм триває в запланованому режимі.

    Кошти статутного капіталу Держмолодьжитла, розподіляються та перерозподіляються керівництвом між регіонами, виходячи із динаміки   надходження заяв. Ми, як і кожного місяця, надали до головного офісу запит на виділення ресурсів. Сподіваємось, що у травні буде приємна новина для кандидатів з цього списку.

     Обласна програма для учасників АТО та ООС  має усі передумови для започаткування у травні. Але ж зараз важко встановити конкретну дату виділення (надходження) коштів.

Через кадрові зміни в Харківській обласний раді та Харківській облдержадміністрації для формування списку нових кандидатів, потрібно оновити склад відповідної Комісії. Але і профільний департамент ОДА і керівництво ГО «Спілка ветеранів АТО», на яку покладено відповідальність впевнені, що тимчасова відсутність Комісії не може затримати початок реалізації обласної програми. У зв‘язку із минулорічними виборами така ситуація була передбачувана.  Саме тому у затвердженому попереднім складом Комісії переліку кандидатів є ще багато осіб, до яких не дійшла черга. Одразу після надходження коштів ми почнемо викликати їх за порядковими номерами у списку.

Як завжди, ми звертаємся до вас, шановні відвідувачі, з нагадуванням та проханням дотримуватися рекомендацій МОЗ України щодо правил поведінки в  умовах пандемії коронавірусної хвороби. Бережіть себе та оточуючих!

Слідкуйте за нашими новинами, повідомленнями та оголошеннями. Ми працюємо для вас.