РОЗПОЧАТО РОЗРОБКУ СТРАТЕГІЇ ОБЛАСТІ. ЧАСУ ОБМАЛЬ.

GOLVY       Вчора, 14 січня у Будинку рад відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки. Участь у ньому взяв голова Харківської обласної ради Сергій ЧЕРНОВ.

         Очільник обласної ради наголосив, що «потрібно не тільки дуже швидко розробити Стратегію, а й якнайшвидше оголосити збирання проектних ідей, щоб сформувати проект Плану заходів на 2021 – 2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2027 року. Аби розглянути цей проект Плану заходів вже на наступному засіданні Харківської обласної ради».

        В робочу групу, до якої входять більше 200 фахівців, 18 з яких, найбільш досвідченіші, разом з керівниками області, входять до керівного комітету. Усі залучені фахівці розподілені на 17 підгруп. За кожною підгрупою закріплений певний напрямок питань: децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємництва та інституцій громадянського суспільства тощо.

        «У мене велике бажання, щоб робота підгруп розпочалася вже завтра. Часу немає. При всіх негараздах, які є, я впевнений що наша стратегія буде однією з найкращих. Тому що над нею працюватимуть найкращі фахівці», - сказав голова Харківської облдержадміністрації Олексій КУЧЕР.

 NN na RG  Про впровадження ключових інвестиційних процесів, що увійдуть до основи Стратегії розвитку області на період 2021–2027 років, говорили сьогодні у Будинку рад під час першого засідання робочої підгрупи «Залучення інвестицій, розвиток фінансового ринку», що пройшло під керівництвом Людмили НЕМИКІНОЙ – голови постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. У фаховому обговоренні майбутнього області брала участь заступник директора Харківського регіонального управління Держмолодьжитла Наталія АЛФЕРОВА.

 

 Nemykina        За словами Людмили НЕМИКІНОЙ, на фахівців робочої підгрупи «Залучення інвестицій, розвиток фінансового ринку» покладено об'ємний і відповідальний обсяг роботи, а саме на основі аналізу минулорічних напрацювань розробити стратегічні й оперативні цілі та завдання, що стануть основою для розробки Стратегії розвитку області протягом наступних семи років.

«Наразі потрібно докласти максимум зусиль і визначитися з операційними цілями та завданнями, встигнути прийняти Стратегію розвитку та План заходів з її реалізації,  щоб потім підготувати відповідні технічні завдання», – підкреслила керівник підгрупи.

За матеріалами сайтів: strategy.kharkiv.uaта kharkivoda.gov.ua

 Ми плануємо і далі висвітлювати роботу над Стратегією розвитку області. Слідкуйте зановинами. Ми працюємо для вас.