СТРАТЕГИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ.

RG 04.02.20 NEMYKINA     Сьогодні директор Харківського регіонального управління Олександр ВЕНЗЕЛЬ брав участь у засіданні робочої підгрупи «Залучення інвестицій, розвиток фінансового ринку», що відбулось під керівництвом голови постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмили НЕМИКІНОЇ.

     Робоча підгрупа розглянула пропозиції до Стратегії розвитку Харківської області на період 2021-2027 років та Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії, що надійшли у процесі її обговорення в числі майже дев’ятисот проєктих ідей. А також проаналізували проєкти, що набрали найвищу оцінку керівного комітету з підготовки Стратегії та попередньо увійшли до проєкту Стратегії та Плану її реалізації.

RG 04.02.20 VAS    Олександр ВЕНЗЕЛЬ розповів іншим учасникам про зміст та результати роботи Держмолодьжитла, про подальші плани співпраці з банківським сектором, органами місцевого самоврядування та міжнародними організаціями. 

       «Населення зараз є більш потужним інвестором, ніж окремі бізнес-структури, - повідомив Олександр – за оцінками НБУ лише банківськи заощадження населення складають 474 мільярдів гривень. Не менш готівкою. І, у той же час, спостерігається відкладений  попит на житло. Житлові програми сприяють залученню коштів населення в реальний сектор економіки, збільшують обсяг ВВП та надходжень до бюджетів усіх рівнів. Окремі механізми програм пожвавлюють роботу банківського сектору».

   Фахівці безумовно визнали роль житлового будівництва у розвитку регіону, як мультиплікатора економіки.

      Хоча кошти Державного фонду регіонального розвитку, відповідно до законодавства, не можуть використовуватися за програмами Держмолодьжитла, завдання щодо реалізації регіональних і місцевих програм забезпечення житлом населення є складовою частиною Стратегії та повинно знати своє відображення у Плані реалізації.