СУМНА РІЧНИЦЯ

 

      Рік тому, 13 березня 2020р. було оприлюднено Указ Президента України №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України Від 13 березня 2020 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

     З того ж часу  ми, як і інші установи, організації та підприємства, почали навчатися в незвичний спосіб. За рік усі ми багато що пережили...

 Zemlya v rukahСаме час згадати, а що ж було 13 березня 2020 року та порівняти із сучасною сітуацією.

     ЗМІ повідомляли, що у Світі зафіксовано понад 128 000 підтверджених випадків захворювання щонайменше у 100 країнах. На той момент понад 80 000 у Китаї. А в Україні лише 3 (!).

     Сьогодні, за даними МОЗ, в Україні за добу 13 276 нових випадків COVID. І це максимум з початку року. По області захворювання підтверджено у 838 осіб, утому числі 546 мешканці Харкова.  

    Всього по області зареєстровано 89221 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 79144 хворих одужали, 1708 – померли.

    Що це означає? Понад 10 тисяч мешканців області зараз хворіють на коронавірус. Переважна більшість – харків’яни.  У той же час кількість ліжок в опорних лікарнях області менш ніж 5 тисяч. Тобто, БІЛЬШЕ П‘ЯТИ ТИСЯЧ ХВОРИХ НЕ ГОСПІТАЛІЗОВАНО! Чи є у вас впевненість що усі вони самоізолювалися? Скоріше зворотне… А скільки ще сотень чи тисяч осіб ще тільки прислуховуються до свого самопочуття та вагаються – звертатися до лікаря чи само пройде? А хвороба вже є.

   Ця стаття, начебто не має відношення до нашої роботи? Комусь може таке здатися?....

   Ні! Саме сьогодні, у цю сумну річницю, ми отримали перше підтвердження захворювання нашого співробітника. І це не зважаючи на усі заходи безпеки, якими ми користуємся цілий рік.

   Тому вкотре звертаємось до вас – пам‘ятайте, що   в умовах пандемії ваше здоров’я та ваша поведінка у громадських місцях це вже не щось особисте. Наслідки недотримання простих правил можуть виявитися дуже тяжкими для багатьох інших людей. Жахлива статистика кількості захворювань продовжує зростати. Невже ж дорослим людям неможливо зрозуміти, що зайвий проїзд у громадському транспорті, зайвий похід до універсаму чи на ринок можуть стати фатальними?

    Дякуємо за порозуміння. Бережіть себе, близьких та оточуючих.

Використані матеріали із сайтів:

https://www.president.gov.ua;

https://www.radiosvoboda.org;

https://www.slovoidilo.ua;

https://kharkivoda.gov.ua

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.