СУМУЄМО ПРО КОНЧИНУ ЗОДЧОГО

jurya krolenko 500x568   28 квітня на вісімдесят другому році пішов з життя Юрій Якович Кроленко, голова Наглядової Ради ТДВ "Житлобуд-2", Заслужений будівельник України і Почесний громадянин Харкова.

Юрій Якович народився 18 жовтня 1938 року в Харкові. У 1961 році він закінчив ХІІТ за фахом "Промислове та цивільне будівництво", і почав працювати.

Майже 60 років життя він присвятив будівельній справі. За роки роботи Юрій Якович зумів пройти шлях від майстра і виконроба до головного інженера. Під його керівництвом будувалися будівлі заводів ХЕЛЗ, плиткового, «Електроважмашу», «Комунара», «Електроапаратури», ХТЗ, ХАЗ,тролейбусне та трамвайне депо, житлові будинки, дитячі садки, корпуси педагогічного та фармацевтичного інститутів, поліклініки. З 1983 по 1988 роки він працював в Монголії в якості головного інженера на будівництві аеровокзалу і радіотелестудіі в Улан-Баторі.

З 1988 року Юрій Якович працював в "Житлобуд-2", куди був запрошений на посаду головного інженера. У 1990 році він очолив трест, а згодом був обраний Головою Спостережної Ради ТДВ «Житлобуд-2».

Юрій Якович був Почесним громадянином Харкова. Був нагороджений медаллю "За сумлінну працю", орденами "Знак пошани", "3а заслуги lll ступеня", "За заслуги ll ступеня", "3а заслуги l ступеня" і орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

Джерела: сайти Харківської міської ради та ТДВ «Житлобуд-2»

Під керівництвом Юрія Яковича було побудовано більше 150 об'єктів, у тому числі десятки житлових комплексів та будинків. Сотні родин харків’ян, які скористалися нашими послугами багато років живуть у цих будинках. Співпраця нашого управління з ТДВ «Житлобуд-2» триває з самого початку сторіччя.

Директор Харківського регіонального управління Олександр Вензель разом з усім колективом висловлюють щирі співчуття колегам Юрія Яковича, його дружині, дітям і онукам.

Ми запам‘ятаємо його як  Будівельника з великої букви, як мудрого керівника, як відповідального, надійного партнера та чуйну людину. Світла пам'ять про Юрія Яковича назавжди залишиться в нас.