ТРИ ЧВЕРТІ РОКУ МИНУЛО. ЩО ЗРОБЛЕНО?

    koronavirus 16 oktyabryaСьогодні ЗМІ повідомили про черговий антирекорд. Зростає кількість захворівших. COVID 19 відбирає здоров‘я та життя все більшої кількості людей. І, на великий жаль, Харківщина вже не перший день стає лідером у цій гонці за смертю. З понеділка ми усі будемо у «червоній зоні». І це не лише статистика. Замислитесь! Вже у кожного з нас з вами, серед знайомих чи рідних є захворівші… Дай Бог усім їм одужати! А якщо ні?

    Ми не перестанемо закликати харків‘ян:

- Обмежте переміщення та коло спілкування. Уникайте скупчень, тримайте дистанцію, якщо ви вимушено опинилися у громадських місцях.

- Використовуйте захисні засоби та дезінфектори, мийте руки.

- Попіклуйтесь про близьких із «зони ризику».

     Ми ж продовжуємо працювати у максимально закритому режимі до повного закінчення карантину в країні. Але ж роботу не зупиняємо ні на день, застосовуючи усі можливі заходи безпеки.

75 kub

   Підведено підсумки за три квартали роботи Держмолодьжитла. Дев'ять місяців це 75% від року. І сьогодні, з головного офісу до регіональних управлінь надійшли узагальнені данні. А саме:

- Із запланованих на рік (з усіх джерел фінансування) 427, 56 млн. грн. було використано 275,77 млн. грн або 64% річного плану.

- Це дозволило укласти 400 різних договорів з новими учасниками житлових програм. Ось така кругленька кількість склалась…

  І ми із задоволенням відчуваємо свою питому вагу у цих результатах великого колективу Держмолодьжитла.

  Давайте разом порівняємо? Ті ж самі  показники по Харківському РУ:

- Заплановано з усіх джерел на 2020 рік – 117,18 млн.грн. або 27,4% від загальних планів.

- Використано 88,77 млн. грн. або 75,76% від запланованого на рік та 32,19% від загального обсягу реального фінансування по країні.

- Укладено 160 нових договорів за усіма напрямками роботи. І це складає рівно 40% від загального «продукту».

    Якщо подивиться за джерелами фінансування, картина виглядає так:

- бюджет міста Харкова – 77,4 млн. грн., або 77,4% плану;

- обласний бюджет        – 10,0  млн. грн., або 66,6% плану;

- власні кошти Держмолодьжитла       - 1,37  млн. грн., або 62,8% плану.

  Треба зазначити і той факт, що наші підсумки роботи за ці не прості три квартали перевищують тогорічні показники. Цілком зрозуміло, що це трапилось через планомірне безперебійне фінансування місцевих житлових програм.

    Проти укладених станом на 01 жовтня минулого року 142 договорів, за усіма напрямками роботи, з початку року, як вже  казали вище, було укладено 160. І це є найважливішим результатом. Ще сотні харків’ян нарешті отримають власне житло, став нашими клієнтами.

   Детальніше про них:

2 довгострокових кредити на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 1,37 мільйона гривень;

42 пільгових молодіжних кредити було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 37,99 мільйонів гривень;

17 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 9,79 мільйона гривень;

28 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 19,16 мільйона гривень;

10 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 6,25 мільйона гривень.

19 сімей отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла  за рахунок міста – 16 за напрямком 50/50 (витрачено 4,87 млн. грн.) і ще 3  за напрямком 40/60 (на суму 0,69 млн. грн.).

40 сім‘ї учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 10,01 мільйона гривень.

- 2сім’ї отримали іпотечні кредити на будівництво житла в АБ «УКРГАЗБАНК» з частковою компенсацією відсотків. Витрати коштів міського бюджету за цім напрямком роботи поки що не суттєві близко 5 тис. грн.

       Фінансування усіх програм триває в запланованому режимі. Є залишки на наших рахунках. На цей час йде підготовка та укладання чергових договорів.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.