ТРЕТИНА РОКУ. ЩО ВДАЛОСЬ?

   Закінчився квітень. Як ми вже повідомляли, не зважаючи на віддалену роботу за цей місяць було укладено шістнадцять нових договорів. Виключно за рахунок бюджету міста Харкова.

    Авжеж разом із квітнем минула й третина поточного року. Підсумуємо?   

     Всього з початку року нашим управлінням було отримано 27,19 та використано за призначенням 19,4 мільонів гривень та, за усіма напрямками роботи, укладено 26 договори, пов‘язаних із будівництвом 31 квартири.

   Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

- 1 довгостроковий кредит на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 0,69 мільйона гривень;

- 13 пільгових молодіжних кредитів було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 11,31 мільйона гривень;

- 2 сім‘ї з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищіх навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 1,38 мільона гривень;

- 5 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 3,65 мільйона гривень;

- 1 сім‘я внутрішньо переміщених осіб отримала пільговий кредити на загальну суму 1,0 мільйон гривень;

- 4 сім’ї отримали держпідтримку (бесповоротню грошову субсидію) на будівництва житла за рахунок бюджета міста на 1,2 млн. грн. – 2 за напрямком 50/50 (витрачено 750 тис. грн.) і 2 за напрямком 40/60 (на суму 450 тис. грн.)

Фінансування Харківських міських програм триває в запланованому режимі.

Через коригування державного бюджету зменшено на 6,35 млн. грн. планові річні показники фінансування. Тобто, на цей час надання держпідтримки на будівництво із цього джерела не передбачається.

    Кошти статутного капіталу Держмолодьжитла, розподіляються та перерозподіляються керівництвом між регіонами, виходячи із динаміки надходження заяв.

     Обласна програма для учасників АТО та ООС  має усі передумови для започаткування. Але ж зараз важко встановити конкретну дату виділення (надходження) коштів. У затвердженому минулорічному переліку кандидатів є забагато осіб, які свідомо просили перенести укладання договорів на 2020 рік. Одразу після надходження коштів ми почнемо викликати їх за порядковими номерами у списку.

   Протиепідемічні обмеження не зупинили роботу управління. Натомість спостерігається злагодженість роботи на дистанції. Співробітники «на віддаленні» демонструють ні аби-яку дисципліну та працездатність. Сучасні засоби телекомунікації дозволяють оперативно вирішувати усі робочі питання іноді швидше, ніж за звичай. Хмарні технології забезпечують одночасний доступ до процесів декількох фахівців та керівництва.

  Завдяки обмеженням з‘явилися і корисні можливості.

    На сайті в розділі «ІНШІ РЕГІОНАЛЬНІ ПРОГРАМИ» з‘явилась нова сторінка – «ПОДАТИ АНКЕТУ». Відтепер харків‘янам, які стали кандидатами (включені до міських реєстрів) не треба витрачати гроші та час на відвідування нашого управління для заповнення відповідних «Анкет кандидатів». Поки що ця «технологія» позичена у державних механізмів. Тобто не зовсім онлайн. Але ж це перші кроки назустріч людям. Ми ще обов‘язково повернимось до теми спрощення та пришвидшення доступу до наших послуг.

Слідкуйте за нашими новинами, повідомленнями та оголошеннями. Ми працюємо для вас.