ЦИФРИ ТА ФАКТИ

Шановні відвідувачі нашого сайту,

     Останній тиждень був настільки напруженим та насиченим різноманітними подіями, що просто неможливо було оперативно розміщувати усі новини окремо.

      Цього тижня довго чекали багато наших кандидатів. Цей тиждень «готувався» заздалегідь багатьма фахівцями АТ «Трест «Житлобуд-1», Департаменту економіки та комунальної власності Харківської міської ради і, природно колективом нашого управління.
      Справа в тому, що через небачене зростання попиту харків‘ян на новобудови у цьому році, у забудовника не залишилось вільних квартир в об‘єктах, які беруть участь в міської програмі будівництва доступного житла. І кошти, які надійшли на наші рахунки для надання держпідтримки або пільгових кредитів просто неможливо використовувати. А для додавання нових об‘єктів потрібно витратити не мало часу. Підготувати усі необхідні документи для розгляду виконавчим комітетом. Потім підготувати нові договори для забезпечення подальшої реалізації програми тощо…

      І завдяки злагодженим діям, у встановленому порядку виконавчим комітетом Харківської міської ради було прийняте, таке необхідне усім, рішення щодо залучення до програми двох нових об‘єктів, а саме:

- будинок №20-А в ЖК «ПТАШКА» (провулок Шевченківський,48);
- будинок №23 в ЖК «КАЗКА» (вулиця Полтавський Шлях, 186).

      Завершення будівництва обох об’єктів планується у наступному році.

      Таким чином реалізація міської програми триває без зупинок.

      Не зупиняється робота і у іншому, не менш важливому секторі нашої діяльності. Робота з переможцями рандомних відборів кандидатів на отримання пільгових кредитів для внутрішньо переміщених осіб на придбання житла за рахунок грантових коштів республіки Німеччина вже котрий місяць поспіль є безперервною та, як витікає з результатів, не завжди ефективною. Тому що достатня кількість переможців, на яких витрачається час та сили, не можуть, з різних причин, отримати ці кредити. Найпоширенішою причиною відмови від отримання кредиту виявляється відсутність офіціальних доходів в родині кандидатів. Ще частина переможців просто не повністю розуміє, що подали заяву саме на кредитування, а не на «надання житла». Де у кого з тих, хто подавав заяви ще у 2019 році, суттєво змінилися обставини. Хтось вже придбав житло. Хтось знайшов роботу в іншому регіоні. Після останнього відбору з’явилась ще одна сумна причина декількох відмов. Це COVID-19. У одного на лікування родича було витрачено усі заощадження, у іншого просто зараз хворіє вся родинна і нема змоги займатися ані пошуками квартири, ані збиранням документів. І хоча ми дистанційно підтримуємо та «ведемо» кожного переможця, все одне до придбання квартири доходять не усі.

Kollage novyny 27.11.21

 

       За минулий тиждень було укладено 13 договорів за Харківською міською програмою будівництва доступного житла.

50 gold        У тому числі було надано чотири «ювілейних» кредити!
Родина Загорульків отримала 50-й з 2018 року, коли, вперше в країні, за рахунок бюджету міста Харкова було розпочато пільгове кредитування внутрішньо переміщених осіб.   

80 gold   Вісімдесятий з часу започаткування пільгового кредитування працівників бюджетної сфери міста Харкова, а саме з 2016 року, кредитний договір був укладений з Анастасією Лебедевою, викладачем Харківського Національного Медичного Університету. Анастасія була включена до реєстру кандидатів влітку 2019 року. А вже в наступному  році вона із сином школяром отримають  житло. 

200 gold         Трохи менше, з жовтня 2019 року, очікувала кредита, за цим самим напрямком Харківської міської програми Наталья Щегільска, вчителька фізіки однієї з шкіл міста. І цей кредитний договір виявився 200-м договором, серед укладених нашим управлінням з початку поточного року за усіма напрямками роботи.

800 gold        Не менш значущою подією вважаємо наданий Роману Губському пільговий молодіжний кредит. Номер цього договору дорівнює 800 (!). Саме стільки молодих сімей та одиноких молодих громадян стали нашими пільговими позичальниками з 1998 року. Треба зазначити, що попередній, 700-й "ювілей" відбувся 6 грудня 2019 року. Тобто менше ніж за два роки, завдяки постійной увазі керівництва міста до стану виконання житлових програм, сотня молодих сімей (або одинаків) отримали ці найбажаніши пільгові кредити. В жодному місті або регіоні країни не має настільки потужного фінансування за цим напрямком. Нагадаємо, що з 2014 року у державному бюджеті відсутні видатки на пільгові житлові кредити для молоді. А Харківська область є єдиною, в який немає регіональної програми  забезпечення молоді житлом. 

 

        У той же час було завершено придбання житла та укладені іпотечні договори із 8 переможцями передостаннього відбору кандидатів на грантові німецьки кредити. У тому числі 4 учасника проекту придбали житло в Харкові, одна родина в місті Дружківка Донецької області та 3 у Краматорську. Так вийшло, що Радміла Шабельникова, багатодітна мати придбала квартиру саме у день народження свого молодшого сина. Йому виконався перший рік. Побажаємо йому здоров'я та тепла великої родини.

Kollage u Kravchenka

          Під час свого відрядження директор Харківського регіонального управління Олександр ВЕНЗЕЛЬ взяв участь в робочій нараді, присвяченої прийняттю міської соціально-економічної комплексної програми надання фінансової підтримки громадянам для будівництва доступного житла. Нараду провів краматорський міський голова Олександр ГОНЧАРЕНКО. Очільник міста високо оцінив ту методологічну допомогу, яку відповідальні за розробку програми посадовці та фахівці Краматорської міськради протягом останнього півріччя отримували від нашого управляння. За дорученням міського голови робоча група ретельно досліджувала зміст багатьох місцевих житлових програм. А для ознайомлення із практичними аспектами неодноразово звертались до Харкова. За планами керівництва міста найближчим часом затвердити комплексну програму, передбачити в бюджеті на 2022 рік видатки на її фінансування та розпочати реалізацію. Тим більше, що саме будівництво житла у Краматорську, вперше за останні 20 років, вже розпочато найпотужнішою будівельною компанією – АТ «Трест «Житлобуд-1»

    Саме про це, наступного дня міський голова Олександр ГОНЧАРЕНКО доповів мешканцям міста на урочистому відкритті офісу продажу квартир у житловому комплексі «Палацовий квартал».   

kramaorsk ofis prodazh

    Директор Харківського регіонального управління Олександр ВЕНЗЕЛЬ також привітав містян із початком нового якісного етапу розвитку Краматорська, який почався з відродженням житлового будівництва.

   

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.