ВРОЖАЙНИЙ ВЕРЕСЕНЬ

Veres     Українське ім‘я минулого місяця вер есень. Співзвучні назви місяця вживаються в білоруській  і в польській мовах. Вважається, що походять вони від назви цінної медоносної рослини – вересу, яка цвіте у цей період. В українських традиціях відзначати у вересні низку народних свят, які пов’язані з Пресвятою Богородицею. В ці дні в народі вшановували свято родючості землі, влаштовувалися веселі ярмарки, проходили оглядини наречених, призначалися дати весіль. А 21 вересня здавна називають святом врожаю – Осеніни.

      Наш колектив також відсвяткував перший осінній місяць рекордним «врожаєм» нових договорів. Протягом місяця було укладено 38 договорів за різними напрямками роботи на загальну суму 15,68 мільйона гривень (5,31 млн. грн. з обласного бюджету та 10,37 млн. грн. з бюджету міста Харкова).

      Детальніше:

7 пільгових молодіжних кредитів було надано на загальну суму 5,44 мільйона гривень;

4 сім‘ї з числа працівників бюджетних, комунальних або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 2,69 мільйона гривень;

3 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО(ООС) на суму 1,51 мільйона гривень;

2 сім‘ї внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 0,73 мільйона гривень;

- 1 договір про надання часткової компенсації відсотків за іпотечним кредитом АБ «УКРГАЗБАНК» на будівництво житла;

- 21 сім‘я учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 5,31 мільйона гривень.

       Фінансування усіх міських програм триває в запланованому режимі. Є залишки на наших рахунках. На цей час йде підготовка та укладання чергових договорів.

 COVID 30.09     Ми працювали, працюємо і будемо надалі працювати для вас. Авжеж турбує постійне зростання кількості нових захворювань на COVID 19 на Харківщині та, зокрема у місті. Тому черговий раз звертаємся до  усіх відвідувачів – дотримуйтесь рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України!

   Носіння масок, дотримання соціальної дистанції, а також обмеження пересування у громадському транспорті без необхідності – це ті вимоги, які пропагує МОЗ для обмеження розповсюдження коронавірусної інфекції. Усім нам необхідно їх виконувати.

      Бережіть себе та оточуючих. Все буде добре.