Затверджено список кандидатів для участі в обласній Програмі надання підтримки учасникам АТО.

  За повідомленням на сайті Харківської обласної ради затверджено список кандидатів для участі в обласній Програмі надання підтримки учасникам АТО для придбання житла.

  Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету з метою надання підтримки учасникам антитерористичної операції у будівництві та придбанні житла в Харківській області, для визначення на засадах колегіальності та неупередженості списку кандидатів та черговості їх участі в обласній Програмі спільним розпорядженням Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації від 5 квітня 2018 року було створено Комісію щодо визначення списку кандидатів та черговості їх участі в обласній Програмі надання підтримки учасникам АТО для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2019 роки.

komissiya collage

    Комісію очолюють перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко та заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. Останній на початку засідання повідомив членів Комісії про результати дії обласної програми у попередні роки та про доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної щодо внесення на розгляд депутатів Харківської обласної ради питання про продовження дії Програми на наступні три роки.

     В бюджеті області на поточний рік передбачено 13 мільйонів гривень для фінансування програми. Така ж сума обласних бюджетних коштів у минулому 2017 році дала змогу придбати власне житло 61 учаснику бойових дій в зоні антитерористичної операції. Саме таку кількість кандидатів містить затверджений Комісією список, підготовлений обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО».

     Затвердження списку кандидатів є передостаннім кроком для започаткування реалізації програми в поточному році. Одразу після надходження коштів на рахунок нашого управління, виключно у встановленій черговості, розпочнеться прийом документів у кандидатів.