ЖОВТЕНЬ ТА 10 МІСЯЦІВ

     Ми продовжуємо працювати у максимально закритому режимі до повного закінчення карантину в країні. Авжеж роботу не зупиняємо ні на день. Хоча законодавство, на цей час, не вимагає від нас обов’язкової вакцинації від COVID-19 більшість колективу же має сертифікати. Дехто пройшов перший етап вакцинації.

    Щеплення сьогодні єдиний дієвий спосіб зберегти собі життя. Але ж навить у легкій формі хвороба нікому не потрібна. Ми маємо своєчасно та якісно використовувати наявні фінансові ресурси на реалізацію місцевих житлових програм та міжнародного проекту для внутрішньо переміщених осіб. Тому, вкотре

Chas and data   Наполегливо просимо усіх кандидатів, які готуються до укладання договорів, суворо дотримуватися встановленого та узгодженого часу відвідування офісу!

     Нажаль, далеко не усі відвідувачі виконують це нескладне правило. І абсолютно не важливо з‘явилися такі клієнти раніше або пізніше визначеного часу. Вони, як наслідок, вимушені очікувати прийому за межами офісу, бо вільного простору для дотримання соціальної дистанції обмаль. А погодні умови зараз не найкращі. Вони втрачають свій час, який можна було використати корисніше на роботі або вдома. До того ж, порушення узгодженого графіку відвідування призводить до подальшого коригування виробничих процесів, що створює додаткові незручності для інших кандидатів. Поважайте, будь ласка, не лише себе, а й інших.

       Жовтень виявився більш напруженим та результативним ніж два попередні. Можна сказати пересічним за навантаженням.  Використав  11,76 млн. грн. ми уклали 23 нових договори. Більше половини (14 договорів) прийшлося на учасників бойових дій в зоні АТО(ООС), які отримали підтримку за рахунок обласного бюджету. 6 пільгових кредитів для ВПО було надано за рахунок німецького гранту. За харківською міською програмою довгострокові пільгові кредити отримали 2 молоді сім‘ї. 1 один учасник АТО отримав кредит за рахунок державних коштів, що надійшли від повернення раніше наданих кредитів.

      Всього за 10 місяців нашим управлінням було отримано та використано за призначенням 101,86 мільйона гривень та укладено 154 договори за усіма напрямками роботи. Це декілька менше ніж за той же період минулого року. Але ж у нас є і невикористані, поки що, кошти. Є ще час бажання та натхнення для успішного завершення поточного року. Хоча, вочевидь, помітне зростання цін на житло призводить до зменшення загальної кількості нових учасників програм.

   Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

- 1 довгостроковий кредити на будівництво (придбання) житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 0,84 мільйона гривень;

- 37 пільгових молодіжних кредити було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 33,79 мільйона гривень;

- 10 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 8,18 мільйона гривень;

- 17 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 13,86 мільйона гривень із бюджету міста Харкова;

- 6 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали за харківською міською програмою пільгові кредити на загальну суму 3,69 мільйона гривень.

- 14 сімей отримали 5,89 млн. грн. держпідтримки (безповоротна грошова субсидія) на будівництва житла  за рахунок міста – 8 за напрямком 50/50 (витрачено 4,17 млн. грн.) і ще 6  за напрямком 40/60 (на суму 1,72 млн. грн.).

- 46 сімей учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 13,60 мільйона гривень.

- 3 сім’ї отримали іпотечні кредити на будівництво житла в АБ «УКРГАЗБАНК» з частковою компенсацією відсотків. Витрати коштів міського бюджету за цім напрямком роботи з початку року склали 218 тис. грн.

- 2 пільгових кредити, загальною сумою 1,76 млн. грн., на придбання житла було надано за рахунок повернення кредитів, раніше наданих з державного бюджету. Один кредит на суму 1,0 млн. грн. для ВПО, інший на суму 0,76 млн. грн. для учасників АТО(ООС) ;

- 18 пільгових кредитів на придбання отримали ВПО за рахунок грантових коштів на загальну суму у 20,04 мільйона гривень.

    Як завжди зараз йде підготовка та укладання чергових договорів за місцевими програмами для використання залишків тогомісячних надходжень.

    Окрім того, нам доручено опрацювати ще 7 переможців останнього відбору на пільгові кредити для ВПО, які мешкають у м. Краматорську Донецької області.

     У державному бюджеті кошти для надання держпідтримки на будівництво доступного житла та на молодіжне пільгове кредитування не передбачені.

Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.