РЕКОРДНИЙ ЛИСТОПАД ТА ПІДСУМКИ 11 МІСЯЦІВ

Hvoryy     Ось і зима прийшла. За календарем… І перший сніг комусь вдалось побачити саме 1 грудня. А зараз? Стовпчики термометрів знов у плюсі. А за вікном знову нібито осінь… Але ж до Нового року залишилось менше місяця. Дуже хочеться дожити до свят. Тому нагадаємо, що  щеплення сьогодні єдиний дієвий спосіб зберегти собі життя. В місті та області працюють десятки пунктів вакцинації.  У поміч вам Helsi і GooglMaps.

Бережіть себе та оточуючих.

      А зараз, як завжди, шановні відвідувачи, поділимось враженнями та інформацією про минулий місяць.

       За повідомленням «Новини LIVE» 29 листопада в Харкові та області був побитий погодний рекорд. Температура повітря склала 12.8 градусів тепла, а це найвищий показник для цього дня за кілька років.

 Grafik rost ruka      Так і наш листопад, без перебільшення, можна вважати рекордним місяцем поточного року.   Більше було лише у «пекельному» грудні 2019-го року, коли за місяць майже цілодобової роботи було укладено 98 договорів. До цього найбільш напруженим вважався листопад 2018-го року – 42 договори. А зараз, використавши  37,23 млн. грн. ми уклали 48 нових договорів. З них 30 за рахунок бюджету міста Харкова, 13 за рахунок грантових коштів республіки Німеччина та 5 за рахунок бюджету Харківської області. І це не враховуючи десятків іпотечних договорів …

       Треба відзначити, що підсумки листопада обумовлені реалізацією міжнародного проекту з надання пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам. До сталого планового фінансування місцевих програм додалося зовнішнє джерело кредитних ресурсів, яке рандомним чином впливає на нашу поточну діяльність. Цілком не можливо передбачити результати чергового відбору переможців, а, тим більше, кількість фактично наданих за цим напрямком кредитів. Авжеж саме через них ми уклали 200-й договір року вже у листопаді, а не у грудні, як було три попередні роки поспіль.

      Всього за 11 місяців нашим управлінням було використано за призначенням 139,1 мільйона гривень та укладено 202 договори за усіма напрямками роботи.   

       Це перебільшує результати минулого року і, природно, попередніх років:

2020р. – 199 договорів на загальну суму 109,41 млн. грн.;

2019 р. – 180 договорів на загальну суму 88,08 млн. грн.;

2018 р. – 181 договір на загальну суму 81,30 млн. грн.

   Детальніше загальна картина виглядає наступним чином:

- 1 довгостроковий кредити на будівництво (придбання) житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 0,84 мільйона гривень;

- 46 пільгових молодіжних кредити було надано за рахунок бюджету міста Харкова. На це знадобилось 43,11 мільйона гривень;

- 13 сімей з числа працівників бюджетних,   комунальних  або вищих навчальних закладів  Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 10,3 мільйона гривень;

- 25 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 21,1 мільйона гривень із бюджету міста Харкова;

- 10 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали за харківською міською програмою пільгові кредити на загальну суму 6,76 мільйона гривень.

- 19 сімей отримали 7,07 млн. грн. держпідтримки (безповоротна грошова субсидія) на будівництва житла  за рахунок міста – 11 за напрямком 50/50 (витрачено 4,91 млн. грн.) і ще 8  за напрямком 40/60 (на суму 2,16 млн. грн.).

- 51 сім‘я учасників бойових дій в зоні АТО і ООС отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 14,99 мільйона гривень.

- 4 сім’ї отримали іпотечні кредити на будівництво житла в АБ «УКРГАЗБАНК» з частковою компенсацією відсотків. Витрати коштів міського бюджету за цім напрямком роботи з початку року склали 252 тис. грн.

- 2 пільгових кредити, загальною сумою 1,76 млн. грн., на придбання житла було надано за рахунок повернення кредитів, раніше наданих з державного бюджету. Один кредит на суму 1,0 млн. грн. для ВПО, інший на суму 0,76 млн. грн. для учасників АТО(ООС) ;

- 31 пільговий кредит на придбання отримали ВПО за рахунок грантових коштів на загальну суму у 32,93 мільйона гривень.

     Як завжди зараз йде підготовка та укладання чергових договорів за міською програмою для використання залишків тогомісячних надходжень та останніх видатків, які очікуємо у грудні.

    Окрім того, очікуємо на переможців чергового відбору на пільгові кредити для ВПО, у тому числі і тих, які мешкають у Краматорському районі Донецької області.

   Наполегливо просимо усіх кандидатів, які готуються до укладання договорів, суворо дотримуватися встановленого та узгодженого часу відвідування офісу!

     У державному бюджеті кошти для надання держпідтримки на будівництво доступного житла та на молодіжне пільгове кредитування не передбачені, як на поточний, так і на наступний рік.

Залишайтесь з нами. Слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Ми працюємо для вас.